Copa Catalunya

La contenció falla al final

Copa Catalunya. L’Olot fa un treball defensiu gairebé perfecte, anul·la l’atac de l’Andorra en bona part del matx, però acaba claudicant i sense final per culpa d’un gol de Bakis en el minut 81

Olot 0 Andorra 1

OLOT:Arnau Fàbrega, Callís (Xumetra, 83’), Aimar, Gonzalo, Bigas, Èric Vilanova (Ot Serrano, 67’), Urri (Eloi, 83’), Terma, Forés (Forgas, 67’), Ferran Brugué (Manzano, 63’) i Busquets.ANDORRA:Marc Vidal (Ratti, 60’), Dani Morer (Altimira, 60’), Bomba, Mika Mármol (Adrià Vilanova, 46’), Martí Vilà (Pampín, 60’), Aguado (Iván Gil, 73’), Moha, Héctor Hevel, Germán (Albanis), 46’), Bundu i Carlos Martínez (Bakis, 46’).GOLS:0-1 (81’) Bakis.ÀRBITRE:Morros Monge.T.G.:als locals Aimar (44’) i Xumetra (92’); i als visitants Aguado (45+1’), Bomba (79’), Bakis (86’), Ratti (87’) i Altimira (90’).T.V.:cap.PÚBLIC:645 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot no jugarà la final de la copa Catalunya després de perdre per la mínima contra l’Andorra, de segona A (0-1). L’equip de la Garrotxa va donar tota una lliçó de supervivència i solidaritat defensiva per aturar la qualitat d’un rival de categoria superior, protagonista amb la pilota i ple d’individualitats que poden fer mal a qualsevol. Els olotins van aguantar els intents d’escomeses andorranes fins que en el minut 81, una gran jugada del central Bomba fent d’extrem va acabar amb una centrada d’aquest al cor de l’àrea perquè Bakis fes l’únic gol del duel.

El primera part, com la resta del matx, va ser un monopoli de l’Andorra pel que fa a la possessió de la pilota. L’Olot va entregar l’esfèrica al rival, que tampoc va tenir prou claredat d’idees per fer mal i generar espais. L’equip dirigit per Jonathan Risueño va tenir clara la fórmula per aplicar: fer llarg el partit i irritar, esportivament parlant, el seu rival. Bundu va convertir-se en el principal argument dels andorrans. L’extrem dret va intentar desmarcades en diagonal o encarar Bigas per buscar els companys en l’atac. Ho va aconseguir en el minut 7, fent una centrada que Moha va rematar a fora amb el cap, també en el 40’, però Hevel va disparar a fora o, en la més clara, fent la centrada de la mort a l’arribada de Martí Vilà, que va veure com la defensa li bloquejava un xut (45+3’).

L’Olot només va inquietar la porteria dels del Principat a través d’un xut de Brugué al pal curt que gairebé sorprèn Vidal, després d’una pressió col·lectiva en camp rival (35’).

Les forces, a menys

En la segona part, als de Risueño els va pesar el fet d’anar sempre darrere de la pilota i les rampes van fer acte de presència en la majoria dels futbolistes, cansats de defensar-se i intentar trenar algunes contres sense gaire efectius. Tot i aplicar més velocitat a la circulació, més verticalitat ja en els metres finals i més insistència, l’Andorra tampoc va trobar la manera de fer mal a la defensa olotina ni al porter Arnau Fàbrega, fins que en el minut 81 el central Bomba va desestabilitzar-ho tot. El defensa, de només 16 anys, va fer d’extrem per deixar enrere diversos rivals i acabar fent una centrada que Bakis no va desaprofitar sol a la frontal de l’àrea petita.

L’Olot va intentar a la desesperada amb més cor que cap –Xumetra va provar un xut creuat des de la frontal (87’)–, però va acabar sent l’Andorra qui va estar més a prop del gol amb contracops força clars però mal executats per Bundu i Hevel.

La final la disputaran els d’Eder Sarabia contra el Badalona Futur, l’exCosta Brava i Llagostera, dirigit per Oriol Alsina, que va vèncer el San Cristóbal 0-1).