Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Qatar, eliminat del seu mundial

Senegal domina i acaba superant a la selecció amfitriona (1-3), que queda eliminada després de l’empat entre Països Baixos i Equador

L’amfitrió està pràcticament fora del mundial després de perdre aquest migdia contra Senegal (1-3) en un partit en què el combinat africà ha estat superior, però en què Qatar també ha tingut ocasions per rascar com a mínim un empat. El fet de no aprofitar-les, i els errors al darrere, han condemnat a la campiona d’Àsia, que amb l’empat entre Països Baixos i Equador ja no té cap opció de passar als vuitens de final.

Senegal ha arrencat el partit amb una marxa més i ha disposat de les primeres ocasions del partit. Ismaila Sarr i Mendy han buscat la porteria de Barsham, però sense sort. A poc a poc la defensa de Qatar ha guanyat solidesa i, tot i que Senegal tenia la possessió, el perill s’ha reduït. De fet, les arribades més clares les ha tingut la selecció amfitriona amb Akram Afif com a protagonista, fins i tot amb un possible penal que Mateu Lahoz ha decidit no xiular i el VAR tampoc ha intervingut (34’). Quan més igualat estava el partit ha arribat el 0-1, en un regal de la defensa local. Khoukhi ha deixat morta una pilota inofensiva dins l’àrea i Boulaye Dia ha estat el més ràpid dins l’àrea per superar Barsham amb un xut ajustat al pal (41’).

El partit encara s’ha posat més coll amunt per a Qatar en l’inici de la segona part, i és que en un córner Diedhiou ha aprofitat la mala defensa dels asiàtics per rematar de cap al fons de la porteria i marcar el 0-2 en el minut 48’. Semblava que el partit estava decidit, però Senegal s’ha adormit i ha permès que Qatar comencés a disposar de clares ocasions. El porter del Chelsea Mendy n’ha salvat dues de molt clares, sobretot en un remat d’Ismail Mohammad (67’), però no ha pogut fer res per acabar evitant l’1-2, que ha arribat en el minut 78’ en un gran remat de cap de Muntari, que s’ha anticipat a tota la defensa. Durant uns minuts Qatar ha somiat en la remuntada, però Senegal s’ha tret la son de les orelles i en el minut 84’ ha arribat l’1-3 definitiu amb una diana de Bamba, que ha aprofitat de meravella des del punt de penal una passada enrere per afusellar Barsham.