Mundial

Brasil es classifica per als vuitens de final (1-0)

Grup G. La canarinha guanya per la mínima gràcies a un gol de Casemiro

La selecció brasilera no s’ha deixat sorprendre i ha fet els deures. La cinc vegades campiona del món jugarà els vuitens de final després de derrotar a Suïssa per la mínima gràcies a una diana de Casemiro en els instants finals. A més, s’assegura virtualment el primer lloc del grup. El combinat suís depèn d’ell mateix en la darrera jornada davant Sèrbia per accedir a la següent ronda.

El combinat de Tite ha firmat un partit gris davant una Suïssa molt ben plantada i que també ha tingut els seus moments. Els suïssos han jugat amb personalitat i tranquil·litat, sense precipitar-se, neutralitzant el perill brasiler. La canarinha, que ha enyorat a Neymar, no aconseguia connectar amb els futbolistes més desequilibrants i les ocasions han brillat per la seva absència. Fins al minut 27 no ha arribat el primer avís. Una centrada precisa de Raphinha al segon pal, l’ha rematat Vinícius completament sol, però Sommer ha enviat l’esfèrica a córner. El blaugrana ha estat dels més incisius en el primer temps i ho ha intentat en un parell d’accions més ben resoltes pel porter suís.

Tite ha mogut la banqueta a la mitja part amb l’entrada de Rodrygo. Tot i això, han arribat els millors minuts de Suïssa. L’equip de Murat Yakin s’ha sentit còmode i ha provat diverses rematades que sempre s’han topat amb les cames dels jugadors brasilers. Eren instants de nerviosisme per a la canarinha i amb un partit completament obert. El punt a favor de Brasil és que té jugadors d’una qualitat extrema i quan connecten són pràcticament letals. Quan els de Tite han trobat espais, Vinícius ha marcat, però l’acció ha estat invalidada pel VAR per fora de joc de Richarlison en l’inici de la jugada (64’). L’alegria brasilera ha baixat en picat mentre el temps passava i s’acostava el final del partit, fins que tres jugadors que es coneixen molt bé han decidit tancar el duel. Vinícius i Rodrygo han connectat i l’extrem madridista ha trobat un excompany seu a Madrid, Casemiro. El migcampista ha engaltat un gran xut que ha fregat en Akanji i s’ha convertit en impossible per a Sommer (83’). Brasil ha perdonat el segon en les botes de Rodrygo en un parell d’ocasions, però no ha vist perillar la victòria en els darrers minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)