Mundial

Corea del Sud es classifica per als vuitens amb un gol de Hwang en el 91’

Grup H. Tot i aquesta derrota (2-1), Portugal passa als vuitens de final com a primera del seu grup

Corea del Sud s’ha aferrat a l’èpica per aconseguir una victòria importantíssima que li dona el passi per als vuitens de final per tercera vegada en tota la seva història. Hwang Hee-Chan ha estat l’heroi del conjunt asiàtic amb un gol en el minut 91. Després de les victòries contra Ghana i l’Uruguai, avui Portugal, amb alguns canvis respecte a la seva alineació habitual, no ha pogut superar una Corea del Sud que ha plantat cara els 90 minuts. Els portuguesos s’havien avançat amb una diana de Ricardo Horta, però el conjunt asiàtic ha estat capaç de capgirar el resultat amb els gols de Kim Young-Gwon i Hwang. Amb aquest resultat, els de Fernando Santos passen als vuitens de final com a primers de grup, mentre que Corea del Sud ho fa com a segona.

Portugal s’ha escapat des de ben aviat. En el minut 5, en la primera rematada entre els tres pals del matx, els portuguesos s’han avançat amb una diana de Ricardo Horta després d’una gran passada de la mort de Dalot. Tot i aquest gol matiner, els jugadors de Corea del Sud no han abaixat els braços i han continuat sent els amos i senyors de la pilota per buscar el gol de l’empat. La realitat, però, és que els estava costant déu i ajuda crear ocasions clares. En el minut 16, Kim Jin-Su ha enviat la pilota al fons de la xarxa, però el gol ha estat anul·lat per fora de joc. En el 28’, ha tornat el bri d’esperança per al conjunt asiàtic, quan Kim Young-Gwon ha igualat el marcador a la sortida d’un córner. El central coreà ha aprofitat un mal refús de Cristiano Ronaldo dins l’àrea per situar a plaer la igualada. Poc abans de marxar als vestidors, Cristiano Ronaldo ha perdonat una ocasió claríssima amb una rematada de cap sol davant del porter.

Després de la represa, Portugal ha apostat per aconseguir la possessió de la pilota per buscar els espais i generar perill. Mentre que Corea del Sud ha aprofitat les recuperacions i les pèrdues de pilota dels portuguesos per sortir al contraatac i inquietar la porteria rival. Precisament en una d’aquestes accions, In-Beom Hwang ha tingut una ocasió amb una rematada potent des del balcó de l’àrea que Diogo Costa ha refusat. En aquests moments, els coreans estaven a tan sols un gol de classificar-se per als vuitens, però no trobaven la manera de ser més contundents en els metres finals. Fins que en el minut 91 ha aparegut Hwang per fer un gol que passarà a la història. Son ha assistit a la perfecció Hwang, i aquest no ha perdonat davant de Diogo Costa.