Mundial

Països Baixos és més letal

Vuitens de final. Els neerlandesos, amb un gol de Memphis, superen Estats Units en un partit igualat, però en què la definició marca la diferència

Els Països Baixos seran el rival de l’Argentina en els quarts de final després de superar ahir els Estats Units en el partit que obria els vuitens de final del mundial (3-1). Va ser una classificació relativament còmoda dels neerlandesos, tot i que el partit va ser més igualat del que mostra el marcador final. La diferència, però, la va marcar la lucidesa en els últims metres, ja que els de Van Gaal van ser molt més letals que un combinat nord-americà que fins i tot va tenir més possessió, però que va trobar a faltar talent en els últims metres.

L’inici del partit va ser el resum dels noranta minuts. Estats Units va tenir el control de la possessió, fins i tot tancant els Països Baixos dins l’àrea. De fet, va deixar escapar la possibilitat d’avançar-se en el marcador, però Noppert va evitar el gol de Pulisic en l’un contra un. Però després de deu minuts de domini nord-americà, en la primera arribada dels neerlandesos Memphis va marcar l’1-0 amb un xut sec després d’una assistència de Dumfries (10’). A partir de llavors Països Baixos va estar molt còmode amb el marcador a favor, cedint el control del partit a Estats Units i fent mal en transicions amb la qualitat de Memphis i la velocitat de Gakpo, imparables. Als nord-americans, en canvi, els va faltar talent al davant. I si l’1-0 li anava bé als Països Baixos, fer el 2-0 just abans del descans, de Blind en una acció calcada a l’1-0, va donar encara més tranquil·litat.

En la segona part EUA, tot i tenir poques ocasions clares, mai va abaixar els braços i va trobar el premi amb el 2-1 de Wright, que va tenir molta sort en la rematada gairebé sense voler-ho a una centrada de Pulisic (75’). El gol hi va posar emoció, però per poc temps, perquè en el 81’ Dumfries va tancar un partit perfecte –dues assistències i un gol– marcant el 3-1 definitiu.

PAÏSOS BAIXOS

3
23
Noppert
90’
2
Timber
90’
4
Van Dijk
90’
5
Aké
89’
3
De Ligt
1’
22
Dumfries
90’
15
De Roon
45’
20
Koopmeiners
45’
21
F. De Jong
90’
17
Blind
90’
14
Klaassen
45’
7
Bergwijn
45’
8
Gakpo
89’
19
Weghorst
1’
10
Memphis
82’
25
Xavi Simons
8’

ESTATS UNITS

1
1
Turner
90’
2
Dest
75’
22
Yedlin
15’
3
Zimmerman
90’
13
Ream
90’
5
Robinson
89’
16
Morris
1’
4
Adams
90’
6
Musah
90’
8
McKennie
67’
19
Wright
23’
21
Weah
67’
11
Aaronson
23’
10
Pulisic
90’
9
Ferreira
45’
7
Reyna
45’
GOLS: 1-0 (10’) Memphis Depay. 2-0 (45+1’) Blind. 2-1 (76’) Wright. 3-1 (81’) Dumfries. ÀRBITRE: Wilton Pererira (Brasil). TARGETES. Grogues: Koopmeiners (60’) i De Jong (87’), de Països Baixos.