Més futbol

Amb l’ai al cor per ‘O rei’

Més futbol. L’estat de salut de Pelé cada vegada és més preocupant després d’ingressar en la unitat de cures pal·liatives a Sao Paulo

Poques coses tenen la capacitat de desviar la mirada futbolística d’un mundial, però, les últimes hores, el que passa als estadis de Qatar està perdent protagonisme. I és que tot el món del futbol té l’ai al cor, ja que cada vegada preocupa més l’estat de salut d’un dels seus grans referents mundials. És el cas d’Edson Arantes do Nascimento, Pelé. L’astre brasiler va ser ingressat, aquest dimarts, a l’hospital Israelita Albert Enstein de Sao Paulo arran, segons els comunicats mèdics emesos pel mateix hospital, d’una infecció respiratòria. Les últimes hores, però, diferents mitjans brasilers han començat a informar d’algunes complicacions en el seu estat de salut. Pel que sembla, Pelé no està responent bé al tractament de quimioteràpia que segueix des de fa poc més d’un any. De fet, ha estat traslladat a la unitat de cures pal·liatives, cosa que encara ha encès més les alarmes sobre el seu estat de salut. Tot i això, des de l’hospital s’ha intentat treure rellevància a aquest fet i s’ha emès un comunicat: “Edson Arantes do Nascimento va ser internat a l’hospital Israelita Albert Einstein dimarts passat dia 29 per a una revisió de la quimioterapia del tumor de còlon, identificat el setembre del 2021. Segueix en tractament i l’estat de salut continua estable. També ha respost bé al tractament contra la infecció respiratòria, i el seu quadre no ha presentat cap empitjorament les últimes 24 hores.”

Tothom pendent

Les complicacions en l’estat de salut de Pelé no són noves. Ja fa anys que el brasiler, de 82 anys, pateix problemes de columna vertebral, maluc i genoll que li han reduït la mobilitat i l’han obligat a passar per la sala d’operacions en més d’una ocasió. A més, el setembre del 2021, se li va detectar un càncer de còlon de què el van haver d’intervenir. El més preocupant, però, és que, a inici del 2022, se li va detectar metàstasis en altres òrgans vitals, com ara l’intestí, el pulmó i el fetge.

Les informacions que arriben del Brasil sobre la seva evolució no són positives, i això ha fet que el món del futbol, concentrat aquests dies en el mundial de Qatar, hagi apartat la competitivitat, si més no per uns segons, per enviar missatges dirigits a O rei desitjant que es recuperi com abans millor. Uns missatges en què ha participat fins i tot la FIFA, així com una llarga llista de jugadors que estan concentrats amb les seves seleccions. Ara mateix, tot el món del futbol només desitja tenir rei per molts més anys.

ESPERANÇA

L’hospital emet un comunicat en què assegura que l’estat de Pelé no ha empitjorat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)