Mundial

Dibu Martínez manté viu el somni de Messi

Qatar 2022. Quarts de final

Argentina i Messi jugaran les semifinals de la copa del món contra Croàcia. Continua viu el somni per a Leo i acaba aquí el viatge per a Memphis i Frenkie de Jong. Somriu Scaloni, plora Van Gaal. Com en la final del 78, premi per a Argentina i enorme decepció oranje. L’albiceleste té un nou heroi: Emiliano Martínez. El porter de l’Aston Villa ha aturat dos penals en la tanda, a Van Dijk i Berghuis. Decisiu. Vida extra per a l’Argentina.

Dibu Martínez ha estat vital en la tanda i Messi decisiu en els noranta minuts. Una assistència i un gol. Seva ha estat l’assistència en l’acció del 0-1 convertit pel futbolista de l’Atlético de Madrid, Nahuel Molina. Messi s’ha desfet de Frenkie amb un control orientat i ha connectat una passada per a la incorporació de Molina, que ha superat per velocitat Blind i ha col·locat la punta de la bota per enviar la pilota al fons de la xarxa abans que Van Dijk i Noppert poguessin intervenir (35’).

Protagonisme també per l’altre carriler d’Argentina. Acuña ha provocat un penal decisiu. Dumfries ha caigut en el parany i s’ha menjat el retall d’Acuña. Messi, que ja havia fallat un penal en aquest mundial, ha assumit de nou la responsabilitat i ha fet el 0-2 amb un gran llançament (73’).

Semblava tot decidit a favor d’Argentina, però faltava un actor per aparèixer a escena: Weghorst ha marcat dos gols i ha portat el partit a la pròrroga. Weghorst havia entrat feia només cinc minuts per Memphis i en la seva primera rematada a porteria ha superat Emiliano Martínez amb una gran rematada de cap. Li faltava un gol als Països Baixos i aquest ha arribat onze minuts per sobre del temps reglamentari, en el 90’+11’. La màgia de la pissarra de Van Gaal. Koopmeiers ha servit una falta al cor de l’àrea quan tothom esperava el xut directe, i allà Weghorst ha connectat una rematada que ha agafat Argentina en fals.

A Messi se li ha aparegut el fantasma de Mario Göetze i temia el pitjor. I més després de veure com en la pròrroga el seu equip estavellava una pilota al pal (Enzo). Però Dibu Martínez s’ha fet gegant en la tanda. Respira Leo.