Copa

Camins difícils i poc cridaners

Copa. El sorteig dels setzens de final, que es disputaran els dies 3, 4 i 5 de gener, emparella el Barça –que s’estrenarà– amb l’Intercity, l’Espanyol amb el Celta a casa i el Nàstic amb l’Osasuna

La seu de la federació espanyola a Las Rozas va ser el marc ahir del sorteig dels setzens de final de la copa, en què hi haurà tres representants catalans, ja que el Barça entra en la competició com la resta de participants en la supercopa –el Madrid, el València i el Betis– i se suma al Nàstic i l’Espanyol, però hi faltarà el Girona, eliminat dijous al camp del Cacereño, de 2a divisió FEF. L’eliminatòria es disputarà els dies 3, 4 i 5 de gener i com sempre, fins a les semifinals, serà a partit únic i al camp de l’equip d’inferior categoria. El sorteig no va ser gaire propici per als catalans, que no tindran eliminatòries senzilles i tampoc seran precisament atractives, i és que el Barça visitarà l’Intercity, l’Espanyol rebrà el Celta i el Nàstic, l’Osasuna.

L’estrena a Alacant

Després de no disputar les dues primeres eliminatòries, el Barça s’estrenarà en la copa el 4 de gener a les 21 h, en el primer partit del 2023 després del derbi del 31 de desembre, al camp de l’Intercity, de 1a divisió FEF –als blaugrana, els podien tocar dos rivals de 2a divisió FEF, que van caure a Betis i Madrid. Serà el primer obstacle dels de Xavi en el seu intent de recuperar el títol perdut el curs passat després de caure en els vuitens de final contra l’Athletic. Sobre el paper, en un camp de gespa natural, els blaugrana no han de tenir problemes per superar el conjunt alacantí, que després d’un bon inici de lliga viu ara mateix un moment complicat, amb només una victòria en els últims nou partits, una ratxa que l’ha fet caure fins a la zona de descens en el grup 2, en què també hi ha els catalans amb el filial blaugrana inclòs.

De primera

Qui menys sort va tenir en el sorteig va ser l’Espanyol, i és que els blanc-i-blaus es podien enfrontar a equips de 1a divisió FEF o de 2a divisió A. Però no, ni una cosa ni l’altra, i és que els de Diego Martínez han quedat emparellats en l’única eliminatòria entre equips de primera divisió. El seu rival serà el Celta, que farà pujar, i molt, l’exigència d’un Espanyol que fins ara s’havia enfrontat al Rincón –1a regional andalusa– i a l’Atlético Paso –2a divisió FEF. L’aspecte positiu, això sí, és que l’Espanyol afrontarà el partit com a local, i és que la seva bola va sortir abans que la dels gallecs en el sorteig. El matx es jugarà el dimarts 3 de gener (19 h).

Per acabar, el Nàstic tenia assegurat enfrontar-se a casa contra un equip de primera divisió, i fins i tot tenia la possibilitat de rebre la visita del Barça o del Real Madrid, ja que només hi havia dos equips de categoria inferior en el sorteig. Sabent que seria una eliminatòria difícil en qualsevol cas, els grana volien un gran nom, com també hauria estat l’Atlético o el Sevilla, però no va poder ser i el Nàstic rebrà, el 5 de gener a les 18 h, l’Osasuna.

DIMARTS 3 DE GENER
Espanyol - Celta 19 h
La Nucia - València 19 h Cartagena - Vila-real 19 h Cacereño - Madrid 21 h Ceuta - Elx 21 h Sporting - Rayo Vallecano 21 h Llevant - Getafe 21 h
DIMECRES 4 DE GENER
Linares- Sevilla 19 h UD Logronyès - Real Sociedad 19 h Pontevedra - Mallorca 19 h Oviedo - Atlético 20 h Intercity - Barça 21 h Alavés - Valladolid 21 h
DIJOUS 5 DE GENER
Eivissa-Illes Pitiüses - Betis 16 h Nàstic - Osasuna 18 h Eldenc - Athletic 20 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)