2a divisió FEF

U.E.Olot

Un club que mira més enllà

L’Olot més solidari

L’Olot juga un partit benèfic contra el Barça Atlètic al Municipal (18.30 h)

El banyolí Jordi Masó ens apropa l’àrea social del club

“L’Olot no és només un club que competeix, també volem difondre uns valors socials”

Olot es torna a posar la indumentària de treball. A sobre del terreny de joc, sí, però sobretot amb el compromís que té el club per projectar i difondre uns valors socials. El conjunt entrenat per Jonathan Risueño s’enfrontarà aquesta tarda, a dos quarts de set, al Barça Atlètic, equip entrenat per l’exjugador mexicà històric del primer equip blaugrana Rafa Márquez. El matx, que s’havia de jugar a l’agost però es va haver d’anul·lar per culpa d’un aiguat, serà un partit especial. Tota la taquilla anirà cap a Càritas Garrotxa. Acció que deixa evidenciat el compromís social que té el club envers el seu entorn. Ens vam posar en contacte amb un dels responsables de l’àrea social del club i exjugador del conjunt garrotxí, Jordi Masó. “Avui serà un dia especial i estem il·lusionats perquè vingui molta gent. La màxima possible, per poder col·laborar en una acció solidària en què donarem tota la taquilla que puguem recaptar”, diu Masó, que treballa conjuntament amb Núria Fité, que lidera l’àrea des de fa temps.

No només futbol

“El que intentem fer com a club és fer servir el futbol per ajudar tothom”, recalcava Masó. Estem acostumats a vincular el futbol amb aspectes purament esportius, ja sigui un ascens, un descens o un premi per mèrits, però l’Olot ja fa un temps que treballa en una línia per equiparar la part esportiva i la social. “Nosaltres hem dit sempre que a més a més de ser un club competitiu en la vessant esportiva, que és important, volem fer servir això per enfortir la part social. Volem un club 50% esportiu i 50% social”, destacava l’exjugador de Fontcoberta. El club, presidit per Joan Agustí, no tan sols ha promogut el partit benèfic d’aquesta tarda, sinó que també s’ha mogut i ha participat en diferents actes amb associacions de la ciutat. Sense anar gaire lluny, la setmana passada els jugadors del primer equip van anar a fer una xerrada amb TEA Garrotxa, associació de familiars de persones amb trastorn de l’espectre autista de la Garrotxa, i el cos tècnic, amb membres de la plantilla, també va visitar la residència geriàtrica La Caritat per apropar el club a la gent gran de la ciutat olotina. Un acte que és freqüentat pels garrotxins. “Volem ser un club integrador”, diu Masó.

La feina no s’acaba aquí, ja que hi ha molts horitzons on el club té pensat arribar, però el més important és aquest: “Volem que, cada vegada més, la gent sàpiga que l’Olot no és un club que només competeix, sinó que volem difondre uns valors per a molts col·lectius”, finalitzava Masó, que viu una nova etapa en un club, l’Olot, que el defineix com “especial” i “il·lusionant”. El que va defensar la samarreta del club en la seva l’última etapa abans de penjar les botes. “Avui es podrà veure bon futbol, contra tot un Barça B, però sobretot es podrà ser solidari”, finalitzava Masó.

Del terreny de joc al consell
Jordi Masó (Fontcoberta, 1992), juntament amb Nuri Fité, són els encarregats de liderar l’àrea social de l’Olot. Masó va jugar durant quatre temporades en el conjunt vermell-i-blau (2017-2021).
28
anys
tenia quan el banyolí va decidir prioritzar els estudis per sobre del futbol, fet que el va portar al Banyoles de 1a cat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)