Més futbol

Un duel català de rècords

Lliga F. El Barça supera el Llevant les Planes en el primer derbi disputat a l’estadi Johan Cruyff i aconsegueix una altra fita històrica: sumar cinquanta victòries consecutives en la lliga

Barça 7 Llevant les Planes 0

BARÇA:Gemma; Marta (Bronze, 67’), Paredes, Codina, Rábano; Patri (Maria Pérez, 46’), Vicky López, Pina (Aitana, 67’); Crnogorcevic (Emma, 57’), Oshoala i Rolfö (Mariona, 46’).LLEVANT:Bacic; Nuria Garrote (Parera, 46’), Bou (Irene, 54’), Struck (Júlia Mora, 64’), Esther; Laura Martínez, Mrabet, Chikwelu; Lina Yang, Elena Julve (Irina, 54’) i Mari Paz Vilas (Rose, 72’).GOLS:1-0 (9’) Crnogorcevic. 2-0 (25’) Oshoala. 3-0 (41’) Crnogorcevic. 4-0 (48’) Vicky López. 5-0 (57’) Oshoala. 6-0 (63’) Oshoala. 7-0 (75’) Mariona.ÀRBITRE:Patricia Luna (comitè andalús).T.G.:a Chikwuelu, Esther i Mrabet, del Llevant les Planes.PÚBLIC:2.970 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Malgrat ser una tarda freda de dimecres, el duel català entre el Barça i el Llevant les Planes tenia prou al·licients per convertir-se en un partit destacat. En primer lloc, l’estadi Johan Cruyff era el marc del primer duel català de la història des que es va inaugurar, l’any 2019. Segon, l’equip de Jonatan Giráldez va oferir als 2.970 espectadors la supercopa aconseguida a Mèrida contra la Real Sociedad. Finalment, les blaugrana tenien el repte de tornar a fer història un cop més. Una victòria significava la cinquantena consecutiva en la lliga, una fita que cap equip, ni femení ni masculí, havia pogut firmar mai. Fins ahir. Perquè si algú ho podia aconseguir era aquest Barça, que es va endur el partit per 7-0 i que va llançat cap a un nou títol de lliga.

Tots dos equips tenien objectius diferents. Les blaugrana, continuar invictes; les de Sant Joan Despí, intentar allargar les bones sensacions de les últimes setmanes. L’equip de Ferran Cabello va rebre una bona notícia poc abans del partit. I és que la lliga va tramitar la fitxa de Lina Yang, la jugadora cedida pel PSG, que va poder debutar com a titular. Va ser la gran novetat de l’onze del Llevant les Planes, a banda de l’absència d’una Irina que no s’havia pogut entrenar en tota la setmana. Al costat local, Jonatan Giráldez va fer rotacions i només tres futbolistes que van jugar la final de la supercopa van repetir titularitat: Marta, Rolfö i Patri. Va ser, per tant, l’oportunitat per a futbolistes menys habituals, com ara Vicky López. La migcampista va esprémer al màxim els 90 minuts que va disputar i va deixar molts detalls de la seva qualitat i el seu atreviment. La madrilenya va ser una de les grans protagonistes del partit perquè també va trencar un rècord, en aquest cas, de precocitat. I no és el primer, perquè la blaugrana ja es va convertir en la debutant més jove del Barça en lliga i Champions. Ahir va ser la golejadora més jove, amb 16 anys, 5 mesos i 27 dies, amb el 4-0 que va firmar en l’inici de la segona meitat. Abans, el Barça ja havia encarrilat el partit contra un Llevant les Planes que ho va intentar i va disposar d’alguna oportunitat, especialment en el segon temps, però que tampoc va poder inquietar un equip que a casa no es deixa immutar.

A banda de Vicky López, les altres estrelles del partit van ser Oshoala i Crnogorcevic. La nigeriana va firmar un hat-trick, mentre que la suïssa va fer un doblet i en va regalar un a Oshoala. L’altra diana la va firmar Mariona. En l’equip de Ferran Cabello, qui va brillar va ser Bacic. La portera va evitar que la golejada fes més gran amb unes quantes aturades de mèrit davant el setge ofensiu blaugrana.

El Barça suma 45 punts al capdavant de la classificació, set més que el Llevant i un partit menys. El Llevant les Planes manté els tres punts de marge respecte al descens.

ELS VESTIDORS

La gent dona per suposat que hem de guanyar cada partit, però és una feina molt complicada. Estic molt content
El recurs de la copa continua i només podem esperar. Des del club s’hi està treballant
Jonatan Giráldez
ENTRENADOR DEL BARÇA
Crnogorcevic, amb dos gols, i Oshoala, amb tres, van liderar el triomf blaugrana
16
anys, 5 mesos i 27 dies.
És l’edat de Vicky López en marcar el seu primer gol amb el Barça. Un rècord.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)