Territorial

JUANJO ISERN

CANDIDAT A LA PRESIDÈNCIA DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

“Subies era un home de Talavera des del principi”

“El senyor Soteras no té cap dignitat per ser president i és la candidatura de la manipulació i corrupció”

“La federació ha de deixar de ser una gestoria en benefici propi per ser una institució que afavoreixi els clubs”

Si guanyo les eleccions, Andreu Subies no tindrà cap intervenció en la FCF des de cap perspectiva

Juanjo Isern serà, després de l’absència forçada d’Àlex Talavera, un dels tres candidats a la presidència de la Federació Catalana de Futbol en les votacions que es faran dilluns vinent, 13 de febrer. En les eleccions del 22 de maig del 2022 el líder de la candidatura Tots junts fem força, abans sota el lema Un canvi amb experiència, va quedar tercer en les votacions amb 238 vots, darrere de Joan Soteras (396) i Àlex Talavera (370).

Com ha viscut els últims nou mesos des de les eleccions del 22 de maig?
Jo vaig sortir molt indignat d’aquelles eleccions del 22 de maig perquè vam ser testimonis de la manipulació i la corrupció de la candidatura del senyor Soteras. Nosaltres vam denunciar el mateix 22 de maig la usurpació d’identitat de diferents persones. Familiars del senyor Miquel Esquerré, membre de la candidatura del senyor Soteras, que van falsificar actes notarials, van anar a votar i van fer una falsificació documental presentant-se com a vicepresidents d’uns clubs dels quals mai ho havien estat. La sorpresa va ser quan va anar el president a votar i la mesa li va dir que no podia votar. Quan vam demanar la documentació d’aquestes persones vam descobrir que no eren membres de la junta directiva dels clubs, sinó familiars del senyor Esquerré. Això, ja ho havíem detectat aquell matí i es va fer la denúncia. Va ser un 22 de maig farcit d’irregularitats, amb clubs que feia anys que no tenien cap activitat esportiva, com ara el club del qual és vicepresident el director general de la FCF, José Miguel Calle. Ja vam veure que estava tot preparat perquè guanyés la junta directiva del senyor Soteras. A partir d’aquí han estat nou mesos de recuperar proves, identificar les persones que havien manipulat les eleccions i aportar-les al Tribunal Català de l’Esport. Ha passat una cosa insòlita, i és que hem pogut demostrar que aquelles eleccions van ser corruptes i s’han de repetir. Estic content per la decisió, però molt trist per la imatge del futbol català.
El recurs que fa repetir les eleccions el va presentar Àlex Talavera. Quin paper hi ha jugat la seva candidatura?
Nosaltres vam aportar totes les dades que teníem dels nostres interventors. Aquestes primeres denúncies es posen a partir de les denúncies policials dels meus interventors, per tant sempre hem col·laborat amb el tribunal i amb Àlex Talavera perquè poguéssim demostrar totes les manipulacions que hi va haver.
Aquesta col·laboració s’ha trencat les últimes setmanes quan es deia que tenien un acord entre les dues parts. Com explica el que ha passat?
El que ha passat és que s’ha trencat la candidatura del senyor Talavera, no pas el tracte. En definitiva, tot l’equip del senyor Talavera ja va mostrar molt nerviosisme en la fase en què vam estar parlant de crear un futur amb un únic grup que pogués fer un canvi radical en la Federació Catalana de Futbol. Les negociacions per part meva, amb el meu equip, sempre han estat respectades però el senyor Talavera tenia molts problemes dins la seva candidatura i li ha explotat a les mans.
Talavera parla de la seva aparició amb Subies en aquestes negociacions i converses.
Hi ha participat perquè el senyor Subies des del primer moment era un home del senyor Talavera. Ell va participar en les negociacions des de fa molt de temps, quan abans de les eleccions del 22 de maig vam intentar arribar a un acord entre el senyor Talavera i jo que no va ser possible. Un dels membres que participava com a negociador del senyor Talavera era Andreu Subies. Van crear conjuntament la llista electoral. En definitiva, sí, el senyor Subies ha participat activament en la candidatura del senyor Talavera.
En la de Juanjo Isern no?
Jo només puc dir una cosa respecte a això. Soc l’única persona del futbol català que té una acusació popular contra el senyor Subies dins un cas del senyor Calle [director general de la FCF] que està pendent de resolució de judici per una malversació i administració deslleial.
Per tant, si Juanjo Isern guanya les eleccions Andreu Subies mai tindrà res a veure amb la federació?
Des de cap perspectiva tindrà cap intervenció en la federació.
En els últims dies han demanat la inhabilitació de Soteras. Quina és la demanda?
No és que demanem. El senyor Soteras la llei la utilitza en el seu propi benefici, encara que sigui contrari a la pròpia llei. Hi ha una resolució del TCE que diu que s’han de repetir les votacions i això vol dir que no hi ha guanyador, però Soteras s’ho va passar pel forro, actuant com a president, convocant la junta i fent actes representant la federació. És un cas com el que li va passar a Villar quan va ser desposseït del seu càrrec. És una evidència que no va desaparèixer de la federació i va estar actuant com a candidat i com a president, amb el benefici que això comporta.
Un cop sembla que no hi haurà inhabilitació, es veu capaç de guanyar les eleccions?
No tinc tan clar que no hi hagi inhabilitació, encara que la resolució no sigui abans de les votacions. Si no hi ha la resolució abans de les eleccions serem tres candidatures. Hi ha una candidatura que ja va ser testimonial el 22 de maig, com és la del senyor Palacios, a qui respecto, i entenc que té el dret a presentar-se malgrat que el resultat realment va ser molt fluix, i per tant si vol millorar el resultat anterior jo l’hi respecto amb tota garantia. I després hi ha dues candidatures fortes. Una de la manipulació i la corrupció i una que és transparent i altruista.
Què és el que més s’ha de millorar respecte als últims anys?
El més important és deixar de convertir la federació en una gestoria per a benefici propi com ha fet el senyor Soteras i convertir-la en una institució en benefici dels clubs sense interès econòmic per als membres de la junta.
Li sap greu que s’estigui parlant molt poc de futbol en aquestes eleccions?
Estem en el pitjor moment de la història del futbol català pel que fa referència a la seva imatge. El senyor Soteras no té dignitat per ser president de la FCF perquè ho ha criticat tot. L’únic que els interessa és difamar els rivals i fer tot el possible perquè no es parli de futbol.
Ha fet incorporacions al seu equip en les últimes setmanes.
Les persones noves s’han incorporat a l’equip, no a la llista perquè no es pot modificar i és la mateixa que el 22 de maig. Aquestes incorporacions donen molta qualitat a l’equip. El prestigi del senyor Antoni Escudero en l’àmbit professional a Girona és constatat, té experiència com a president de club perquè ho va ser en el Girona i això porta un valor afegit. Per mi és un capdavanter en la línia de gestió que vull implicar en la meva candidatura.
Entén que els presidents del futbol català estiguin cansats?
Sí. L’únic que desitjo és que s’acabin aquestes eleccions i no facin trampa una vegada i que s’acabi aquest procés i hi hagi pau, si és possible amb la nostra victòria.
Si no fos candidat i hagués de votar Palacios o Soteras, què faria?
No aniria a votar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)