2a divisió FEF

Cerdà mou muntanyes

2a divisió FEF. L’Olot supera el segon classificat, encadena dues victòries per primera vegada i s’apropa a només quatre punts de la permanència

Olot 2 Peña Deportiva 0

OLOT:Arnau, Callís, Uri Ayala, Gonzalo, Bigas, Valverde (Coris, 76’), Castells, Èric Vilanova, Eloi (Forgas, 55’), Cerdà (Xumetra, 84’) i Manel Busquets (Terma, 55’).PEÑA DEPORTIVA:Edu Frías, Fortes (Vázquez, 69’), Cámara, Estellés (Loren, 69’), Robert Costa, Goyo, Jofre Cherta, Roger Colomina (Cristeto, 69’), Barrero (Christian, 76’), Chema Moreno i Salinas (Montero, 63’).GOLS:1-0 (67’) Cerdà. 2-0 (71’) Cerdà.ÀRBITRE:Navarro Quiñonero.T.G.:A Ayala, Manel Busquets i Èric Vilanova, de l’Olot, i a Estellés i Fortes, del Peña Deportiva.T.V.:Cap.PÚBLIC:883 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va demostrar que creu en la salvació. I ho va fer superant el Peña Deportiva, el fins ahir segon classificat de la taula, per encadenar dues victòries consecutives per primera vegada des de començament de curs i retallar fins a quatre punts la distància que el separa de la permanència –també del play-out–. Un doblet de Josep Cerdà va decantar la balança a favor dels garrotxins, que van tornar a vèncer al municipal 133 dies després i enllacen sis jornades sense conèixer la derrota.

La primera part va ser igualada amb alguna arribada tímida, com una del figuerenc Valverde, que va xutar massa alt (7’), o dues protestes dels visitants per possible penal a Chema Moreno. En l’únic minut afegit del primer acte, el Peña Deportiva va gaudir de la seva millor ocasió de tot el partit quan en l’intent de refús a la sortida d’un córner Bigas va pentinar l’esfèrica i la va estavellar al travesser de la seva porteria (45’).

En l’inici de la segona part, els eivissencs van pressionar de valent i van generar sensació de perill, si bé mai van trobar la manera d’arribar amb claredat als metres finals. Va ser l’Olot qui va avisar Edu Frías amb un xut potent de Valverde que va sortir a fora per poc (60’), l’ocasió que va ser el preludi del primer dels dos gols de Cerdà. En el primer, Forgas va assistir l’extrem ja a dins de l’àrea i després de retallar un rival va afusellar a boca de canó el porter i va fer esclatar d’alegria els aficionats olotins (67’). L’Olot va saber aprofitar l’efervescència del gol que de retruc evités el rearmament del rival, i només quatre minuts després Cerdà va treure’s de la màniga una jugada personal que va aplanar el triomf volcànic. El jugador cedit pel Barça va conduir i retallar un adversari per fer un xut al pal llarg imparable per a Frías (71’).

El Peña Deportiva va intentar retallar distàncies perquè li faltava temps i perquè això hauria provocat molts dubtes i nervis als garrotxins. I ho va provar amb un intent de gol olímpic de Cristeto o una rematada de Loren. Al final, qui més a prop va estar del gol va ser Xumetra, que en una contra amb caiguda de Robert Costa inclosa no va saber definir tot sol (94’).

Al descans hem ajustat coses i el bon posicionament en atac i la tranquil·litat amb la pilota han fet estar més imprecís el contrincant
Hem fet un pas més gràcies al fet d’estar més units i exigir-nos el 100%. Els jugadors hi creuen