1a divisió

No hi ha manera

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau perd una altra oportunitat d’arribar a les tres victòries consecutives en la lliga i torna a veure a prop el precipici

Aquesta temporada, l’afició blanc-i-blava no guanya per ensurts. Bé, ni aquesta temporada ni l’anterior, i és que des que l’equip va tornar a pujar a primera no acaba de trobar el seu lloc en la màxima categoria. Ningú no vol tornar a sentir parlar del fantasma del descens, però l’amenaça que volta Cornellà no marxa mai. És com aquells núvols grisos preparats per descarregar una forta tempesta i que, de cop, el vent s’emporta per tornar-los a acostar en la previsió del temps per a la setmana següent.

L’Espanyol viu un déjà-vu permanent, una situació que de tant repetir-se perd la seva capacitat màxima d’impacte i, per contra, engega l’anestèsia, tal com denunciava l’artista Andy Warhol en les seves obres. Si al principi la sensació era de neguit constant, a poc a poc això es va diluint per deixar pas a la desil·lusió, la pèrdua de l’esperança, un acte més perillós que la derrota.

Fins dissabte, els periquitos tenien força gent al davant en la fila per adquirir els bitllets cap a segona, ja que, gràcies a les dues victòries obtingudes contra l’Elx i el Mallorca, l’equip se situava a tres punts del descens, però diumenge va avançar posicions i, de nou, veu la taquilla de més a prop. De poc va servir el gol de Braithwaite en el minut 87 per salvar el resultat perquè la imatge que l’equip havia ofert durant tot el partit al José Zorrilla havia estat decebedora.

Això suma una altra oportunitat perduda, l’enèsima, per deixar de respirar amb l’aigua al coll, justament en un moment delicat de la temporada, quan només queda un terç per arribar a la fi i, a més, la pròxima jornada toca la visita al Santiago Bernabéu. Els blanc-i-blaus són dotzens amb 27 punts, a tan sols dos de l’esglaó que indica el camí a l’infern, que a hores d’ara ocupa l’Almeria.

Maledicció

I és que des de la temporada 2018/19 que l’Espanyol no és capaç de guanyar nou punts d’una sola tirada. Aquest curs ha aconseguit acumular tres empats seguits, però mai ha lligat tres victòries perquè, quan té a tocar la fita, posa marxa enrere. Ja va passar al gener després de vèncer el Getafe (1-2) i el Betis (1-0), que en la jornada següent l’equip blanc-i-blau va perdre al camp de l’Almeria en un molt mal partit (3-1). Si fa no fa, com el de dissabte al José Zorrilla.

Oliván, de baixa indefinida

Brian Oliván va haver d’abandonar el terreny de joc a pocs minuts de l’inici de l’enfrontament contra el Valladolid a conseqüència d’un traumatisme a la cama esquerra, tal com va comunicar ahir el club. L’Espanyol no ha especificat quant de temps durarà la seva absència, però sens dubte suposa un greu problema per a Diego Martínez, ja que el lateral ara per ara no té un substitut de garantia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)