1a divisió FEF

Tres punts d’or en el 90 (0-1)

Victòria vital del Barça Atlètic a camp del Real Unión de Irún. Els blaugrana s’han emportat els tres punts gràcies a un gol de Pocho en el minut 90 i s’enfila, provisionalment, fins a la tercera posició (0-1).

El filial blaugrana ha anat de més a menys en la primera part davant un rival de la part baixa de la classificació i que ocupa places de descens. Els de Márquez han sortit més intensos i ben aviat ho ha intentat Estanis amb un xut alt (3’). El Barça Atlètic tenia la pilota i mastegava cada possessió davant un rival ben posicionat i amb les línies juntes. Els locals, que pressionaven a dalt, han intentat aprofitar alguna pèrdua prop de l’àrea per generar perill, però no han inquietat en excés l’àrea d’Arnau Tenas. Només Luque i Sánchez, amb dos xuts llunyans, han buscat la porteria (22’ i 28’). Al conjunt blaugrana, el més actiu ha estat Estanis, que al minut 13 ha posat a prova Irazusta amb un xut directe al cos del porter local. La més clara, però, l’ha tingut Luismi Cruz, que ha protagonitzat una bona acció individual entrant a l’àrea. La seva rosca ha sortit ajustada al costat del pal (25’). Ha estat l’última acció interessant dels blaugrana, que han acabat la primera part amb més dificultats per moure l’esfèrica i ha estat el Real Unión qui ha controlat una mica més la situació.

La pluja que havia caigut en el primer temps s’ha incrementat en els primers compassos del segon, en què també s’hi ha afegit el vent com a element meteorològic. El Barça Atlètic ha recuperat les bones sensacions d’inici del partit i ràpidament ha avisat amb una bona incorporació de Núñez, però el seu xut l’ha rebutjat el porter (47’). El latera blaugrana ha estat el futbolista més perillós, amb espai per córrer a la seva banda. Ell ha fregat el 0-1 en un xut que ha tocat en un defensa i s’ha enverinat, però Irazusta ha posat una bona mà per enviar l’esfèrica a córner (65’). Els de Márquez han continuat insistint i Pedrola ha tornat a topar amb el porter local (70’). Tot i això, la més clara de la segona part ha estat per al Real Unión d’Irún en una centrada lateral que Rivero, que ha guanyat l’esquena a Diounkou, ha rematat incomprensiblement per sobre el travesser (74’). Quan semblava que els punts es repartirien, ha aparegut Pocho, que havia entrat feia pocs minuts i que ha aprofitat una passada a l’espai de Diounkou per marcar el gol de la victòria (90’). Un triomf molt celebrat pels jugadors de Rafa Márquez.