Champions

La setmana perfecta

Després del repòquer a la Champions, Haaland marca un hat-trick a la FA Cup i firma 8 gols en cinc dies

Erling Haaland està sent una de les sensacions de la temporada, amb uns registres golejadors que deixen bocabadats a tot el món. La setmana passada, el noruec va jugar la tornada dels vuitens de final de la Champions League, on el seu Manchester City s’enfrontava al Leipzig. En els primers 45 minuts, ja havia firmat un hat-trick, però és que en menys d’una hora havia aconseguit el repòquer més ràpid de la història. Al 63, Pep Guardiola va decidir substituir-lo, amb cinc gols seus i 6-0 en el marcador. Per si no fos prou, en el partit de la FA Cup a casa contra el Burnley, va tornar a mostrar la seva facilitat de cara a porteria, amb tres gols en 59 minuts. Així doncs, va firmar la setmana perfecta, marcant 8 vegades en cinc dies.

Les xifres golejadores de Haaland aquesta temporada estan fregant l’excel·lència, amb 42 gols en 37 partits disputats. En la seva primera temporada a Anglaterra, 28 gols en 26 partits a la Premier League, i a la Champions League deu en sis jugats. De fet, en tota la seva curta carrera, ha marcat 30 gols en la màxima competició europea, i està a 9 gols d’entrar en els 20 jugadors que més n’han fet de la història del torneig. Per posar-ho en context, amb només 22 anys està a tan sols un gol d’atrapar a jugadors d’escala mundial com són Luis Suárez, Griezmann o Rivaldo.

Veurem com segueix la temporada, i quins rècords acaba batent. Si segueix a aquest ritme, superarà el de gols en una temporada en la lliga anglesa i, potser, el de Messi comptant totes les competicions.