Territorial

Un cop al cap que l’obliga a pagar 844 euros

Més futbol. Una jugadora del Sant Gabriel B va haver de ser atesa a l’hospital d’Andorra i ara la FCF es replantejarà la participació dels equips andorrans a les lligues catalanes

La família d’una jugadora del CE Sant Gabriel femení B va haver d’abonar dissabte 844 euros de la seva butxaca a l’hospital d’Andorra, després que la futbolista rebés un cop al cap durant el partit de futbol que disputaven en territori andorrà que va obligar a traslladar-la al centre hospitalari. El club de Sant Adrià de Besòs ha emès un comunicat en què expressa “la més enèrgica indignació” pels fets ocorreguts al camp La Massana, on s’enfrontava a l’Enfaf Andorra. El cop al cap va fer que la jugadora perdés l’orientació –no sabia on era ni coneixia a ningú– i que comencés a vomitar, així que es va cridar una ambulància i va ser traslladada a l’hospital. A partir d’aquí, el club parla de “vergonya i maltractament, sense cap tipus de solució ni per part de l’hospital ni de la federació catalana”. Només d’arribar a l’hospital, segons es pot llegir al comunicat, es va advertir a l’entrenador acompanyant –els pares eren de camí–: “Aquí s’ha de pagar.” Li van fer un TAC i va estar en observació, fins que a dos quarts d’onze de la nit li van donar l’alta. El club va anar parlant amb la Mutualitat Catalana de Futbolistes. Es va acordar que els pares abonarien a l’hospital un dipòsit de 50 o 100 euros, que més tard recuperarien.

Quan van voler abandonar l’hospital, va arribar el segon ensurt del dia: la persona de la recepció els va comunicar que o bé abonaven una factura de 844,49 euros, o la jugadora no abandonava l’hospital. La família va abonar la factura. El club reclama que es retornin tots els diners a la família de la jugadora i insta la resta de clubs catalans a rumiar si els val la pena desplaçar-se a jugar al país veí.

“Tot i les gestions que s’han fet, encara no s’ha retornat ni un sol euro de la factura pagada. Lamento que es produeixin situacions desagradables i humiliants com la que vam viure i demano que s’intervingui per tal que no es torni a produir”, diu la mare de la jugadora, que explica com van viure el moment del pagament. “Vam intentar no pagar i marxar, però la situació era tan estressant que l’únic que volíem era sortir d’allà i marxar cap a casa”, diu.

Fonts de la Federació Catalana de Futbol han admès que estan al corrent del cas i que ja s’ha contactat amb la federació andorrana, amb el govern d’Andorra i amb la mútua esportiva per tal de buscar una solució. Asseguren també que aquesta situació no és habitual i que el més freqüent és que els jugadors siguin atesos sense cap cost. La federació catalana assegura que si es tornen a repetir els fets, es replantejarà la participació dels equips andorrans a les lligues catalanes, atès que “no es pot córrer el risc que et lesionis i no siguis atès sense pagar una factura elevada”.

La família de la jugadora del Sant Gabriel B afectada, però, el que vol és que algú pagui la factura i l’hospital li retorni els diners, i si no hi ha moviments en els pròxims dies no descarten denunciar a qui pertoqui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)