Territorial

Els primers campions

MIC 2023. L’Atlético, l’Espanyol, el València, el Promoesport Étoiles i el Femení Manu Lanzarote aixequen els primers títols de l’edició d’enguany

El MIC 2023 va tenir ahir les primeres cinc finals, disputades al municipal de Palamós i a l’estadi de Vilatenim. Els primers guanyadors de la 21a edició han estat el Promoesport Étoiles africà (en la categoria juvenil B), el València (cadet B), l’Atlético (infantil B), l’Espanyol (aleví B) i el Femení Manu Lanzarote, que va guanyar el trofeu en la categoria femenina jugant contra l’altre equip que tenia en competició l’exfutbolista professional (0-2).

Uns 6.000 espectadors van presenciar les respectives finals, que van deixar emoció i molta igualtat. En la categoria aleví B el matx decisiu va ser un duel català entre el Barça i l’Espanyol que es van emportar els blanc-i-blaus (0-2); en l’infantil B, l’Atlético va vèncer el Vila-real als penals en una final molt disputada i plena d’ocasions. En la categoria cadet B, el València, que ja en les semifinals havia empatat a zero i s’havia classificat per a la final als penals, va fer el mateix contra l’Atlético i va evitar un doblet dels matalassers. Mentrestant, en la categoria juvenil el conjunt de Mali, el Promoesport Étoiles, va superar als penals el Badalona en una final que va tenir de tot i, sobretot, molts gols (3-3).

Avui es disputaran les finals restants en les categories aleví, infantil, cadet i juvenil A. Cal destacar l’actuació del Girona, finalista aleví després de derrotar el Manchester United (1-2) i que es disputarà el títol amb el Real Madrid (10.45 h). I també en la categoria juvenil, el Lloret, que jugarà la final contra pronòstic després de superar el Vila-real als quarts i el València en les semifinals –els selvatans se les hauran contra el Barça (13.15 h)–. Les altres dues finals les jugaran el Barça i l’Atlético (infantil A) i l’Espanyol i el Barça (cadet A). D’aquesta manera, el conjunt blaugrana aspira a un triplet de títols en una jornada de cloenda que es disputarà per complet al municipal de Palamós.