1a divisió FEF

El Cornellà aprofita l’oportunitat, el Barça Atlètic la malbarata

Els verds guanyen a un Sabadell ja salvat i es mantenen amb vida a la part baixa; el Barça Atlètic perd a La Nucia i no assegura encara el “play-off”

El Cornellà ha guanyat el duel català davant el Sabadell a l’RCDE Stadium (1-0) i es manté fora del descens per afrontar una darrera jornada decisiva a 1a FEF. Els arlequinats ja estaven salvats i els verds han estat capaços d’imposar-se per sumar tres punts vitals.

D’altra banda, el Nàstic de Tarragona ha estat capaç de sumar un punt meritori al camp del líder, l’Amorebieta, empatant a 1 per segellar matemàticament la permanència i enfonsar la festa dels locals, que haurien pujat en cas de victòria. Finalment, el Barça Atlètic ha caigut al camp de La Nucía (1-0) i no ha pogut tancar la seva presència a la promoció d’ascens. Ha caigut al cinquè lloc, però depèn d’ell mateix per ser de “play-off” en el darrer partit.

El Cornellà ha sortit més intents al primer temps, fent notar qui era el conjunt que s’estava jugant la vida. S’ha topat amb el pal Rubén Enri sobre el quart d’hora, però al minut 30 Alfred Planas ha fet diana per avançar als locals. Ha estat capaç de resistir durant més d’una hora el conjunt de Gonzalo Riutort per endur-se un derbi que era una final pel Cornellà i significava ben poc per un Sabadell que, malgrat això, ha competit els 90 minuts.

El Nàstic es trobava en una situació similar a la del Sabadell. Sense jugar-se gairebé res, sabent que la permanència era virtual però estava feta, i visitant el líder que podia convertir-se en equip de segona divisió si guanyava. S’ha avançat el conjunt basc amb un gol d’Eneko Jauregui aprofitant l’errada defensiva de Pablo Fernández en un córner. Ha reaccionat el Nàstic també a pilota aturada. Una segona acció ha acabat amb una centrada de Trilles que Quintanilla ha convertit en l’empat. Ha resistit el Nàstic al segon temps i aixafat la festa local per segellar la salvació.

El Barça Atlètic ha perdut per la mínima al camp de La Nucía, que s’estava jugant la permanència. Un gol en pròpia porteria d’Arnau Tenas després d’una centrada xut de Juan Delgado al tram final del xoc ha decidit. Els blaugranes encadenen dues derrotes consecutives i han caigut a la darrera plaça de “play-off”, però continuen depenent d’ells mateixos i reben a una UD Logroñés ja descendida en la darrera jornada.