1a divisió

El Madrid és admès com a acusació particular

Cas Negreira. El jutjat número 1 de Barcelona accepta la petició que el club blanc va fer al març, però deixa sense efecte la sol·licitud del CSD

Va ser el club de primera divisió que més va tardar a pronunciar-se, però quan ho va fer va anar directe al gra. A mitjan març, el Madrid va emetre un comunicat anunciant que es personaria com a part perjudicada en el cas Negreira si la denúncia de la fiscalia era admesa a tràmit. Dit i fet. I ahir el jutjat número 1 de Barcelona, que és qui encapçala la investigació d’aquesta causa, va aprovar que el club blanc continuï en el procés i de la manera que desitjava, és a dir, com a acusació particular.

La jutgessa instructora Silvia López Mejías justifica la seva decisió explicant que el Madrid té “la condició de participant en la competició esportiva” al voltant de la qual es van produir els fets que ara s’investiguen i que, per tant, és “titular del bé jurídic protegit”. La magistrada creu que “és indiferent” que sigui LaLiga qui organitza aquest campionat, “ja que qualsevol club que hi participa té un interès directe que no es produeixin actes que suposin una manipulació, de manera que es pugui produir l’alteració il·legal del resultat i això desemboqui en una fallida de confiança i integritat”, assenyala.

El jutjat número 1 també admet la personació de Luis José Sáenz de Tejada Vallejo, soci del Madrid; del soci compromissari del FC Barcelona Pompili Roiger Juny, i de l’Associació per a la Promoció d’Activitats Socials i Esportives 2004, que reuneix el grup de socis barcelonistes Un Crit Valent, això sí: amb un dipòsit de 3.000 euros com a fiança. En contrapartida, es va desestimar la mateixa petició realitzada pel Consejo Superior de Deportes (CSD).

Si les relacions entre els mandataris del Barça i el Madrid ja es van refredar arran del comunicat, fins al punt de cancel·lar el dinar de directives previ al clàssic al Camp Nou, aquesta decisió judicial suposa una altra galleda d’aigua freda per a la junta directiva culer, que veu com el màxim rival s’enduu una altra bona notícia en la setmana eclipsada pel cas Vinícius.

La segona plaça, en joc

P.M.

El Madrid visita avui a les 19 h el Sánchez-Pizjuán per enfrontar-se a un Sevilla que lluita per assegurar-se una plaça europea. Amb 49 punts, els de Mendilibar estan només a un de la Conference League, objectiu que comparteixen amb el Girona. Per la seva banda, els blancs encara ocupen la segona posició del campionat a pesar de les derrotes d’aquest mes contra el València i la Real Sociedad, però l’Atlético els trepitja els talons. És l’únic partit avançat de la penúltima jornada de lliga, i és que l’equip andalús juga la final de l’Europa League dimecres vinent contra el Roma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)