Més futbol

Joan Soteras: “Un pla B és gairebé impossible”

Aquest matí la federació catalana de futbol ha emès un comunicat oficial en el que informava de la suspensió del partit Catalunya-Mali, previst per al pròxim 8 de juny al Camp d’Esports de Lleida. El motiu és la renúncia per part de la federació maliana de futbol a viatjar a Catalunya per la disputa del duel, al·legant motius de força major. Aquest partit havia de servir perquè Bojan Krkic poses punt final a la seva etapa com a futbolista professional. Després de donar-se a conèixer aquesta notícia, el president de la federació catalana, Joan Soteras, ha atès els mitjans de comunicació. Aquestes han estat les seves declaracions.

Renúncia per part de la federació maliana de futbol

“No és normal que una selecció amb què ja estava tot signat i preparat ens hagi fallat. No és la primera vegada que treballem amb aquest tipus de seleccions, i mai ens havia passat res igual. Nosaltres, evidentment, ho tenim tot lligat. Ahir, a les 9 de la nit, vam tenir la desagradable notícia amb una carta de la federació de Mali dient que per motius de força major no podrien venir a disputar el partit. És surrealista. Una cosa que està realment pactada, que ells han cobrat una pila de diners per venir, que esperem que ens els tornin, de cop i volta ens diuen que tenen motius de força major i a sis dies del partit. Em sap molt greu per molta gent. Primer, pel Bojan. Se li feia un homenatge i jugava l’últim partit amb la selecció catalana. També a la Paeria, que s’havia bolcat amb aquest acte. I també amb la Unió Esportiva Lleida que estaven treballant molt perquè aquest partit de futbol fos un gran partit i esperàvem tenir el camp ple. És lamentable”.

“Tenim un contracte signat, com cada vegada que hem fet un partit. També tenim una assegurança pel propi partit en cas d’incidències d’aquest tipus, i també la nostra assessoria jurídica ja està treballant per depurar responsabilitats. Crec que això no és admissible ni per aquesta federació ni per Catalunya”.

Possible pla B?

“Jo no vull enganyar a ningú. Un pla B és gairebé impossible. Hem estat quatre mesos buscant una selecció. Penseu que com a Catalunya, que no som una selecció reconeguda per FIFA, ens costa trobar rivals. Si ens ha costat quatre mesos trobar un rival, imagineu-vos ara buscar-ne un altre amb una setmana de temps. El trobaríem a llarg termini, però no ara. A més, els jugadors de la selecció absoluta de Catalunya han acabat les lligues. Aquesta data els hi anava bé perquè ja havien acabat la lliga, perquè poden venir a jugar sense cap tipus de problemes. Però ara, aplaçar això, ni que sigui una setmana, és impossible perquè els jugadors ja se’n van tots de vacances”.

Motius de la renúncia?

“Motius de força major. És l’únic que diu la notificació que vam rebre ahir a les 9 de la nit.

Retorn de l’import de les entrades

“Que ningú pateixi per les entrades. Tant el Lleida Esportiu com la pròpia federació, ens comprometem que es tornarà l’import de totes les entrades que s’hagin venut, sigui amb el sistema que sigui”.

Homenatge al Bojan

“No és una cosa que es pugui solucionar amb 15 dies. Alguna cosa farem amb el Bojan perquè s’ho mereix i ell tenia molta il·lusió. No sabem encara que farem, però alguna cosa farem”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)