1a divisió FEF

El Barça Atlètic s’endú el primer clàssic de filials i fa un pas de gegant (4-2)

Els blaugranes han superat per 4 a 2 al Madrid B amb un Luismi Cruz excels i agafen un avantatge important per afrontar la tornada a Valdebebas

El Barça Atlètic s’imposa al Real Madrid B (4-2) al Johan Cruyff en el primer “clàssic” de filials de les semifinals del “play-off” d’ascens a 2a divisió. Els blaugranes han acabat enduent-se un partit d’alternances gràcies a un doblet en cinc minuts de Luismi Cruz en el tram final, amb dos gols d’extrema bellesa, i agafen un gran avantatge per la tornada.

El partit es preveia de màxim nivell i no ha decebut. Des de l’inici ambdós conjunts han mostrat l’ambició per anar a buscar la pilota i la porteria contrària. Els blancs han llençat la pressió molt alta per incomodar als blaugranes en sortida, que, com és habitual, han calcat també aquest plantejament. En aquest context, perdre la pilota en zones perilloses podia suposar transicions molt ràpides del rival, amb l’equip obert i exposat. I així ha arribat el primer gol dels madrilenys. Álvaro Martín ha robat la pilota al centre del camp, ha conduït amb habilitat fins a la frontal de l’àrea i ha trobat a Nico Paz, que ha retallat a Dionkou per acabar superant a Arnau Tenas.

S’avançaven els blancs amb el gol d’una de les perles de la seva pedrera, fent oblidar momentàniment algunes absències de jugadors clau com Theo, Peter i, sobretot, Arribas, el millor futbolista del filial del Madrid. Però la reacció del Barça ha estat brillant. Cinc minuts després d’encaixar, els de Rafa Márquez s’han agafat al recurs de la pilota aturada per empatar. Un recurs que han demostrat dominar aquesta temporada, i qui millor ho fa és Chadi Riad. Centrada lateral sublim de Moha i rematada poderosa del central d’origen marroquí.

Cop sobre la taula dels locals. I n’han donat un altre en un moment crucial, just abans d’arribar al descans. Luismi Cruz ha robat l’esfèrica a Marvel en sortida de pilota, i agafant al Madrid sense opcions de reubicar-se ha deixat sol a Roberto davant del porter perquè aquest remuntés el marcador. Màxima efectivitat dels blaugranes.

Però res estava fet, el partit anava de cops, i ha tocat rebre’n un a la represa. L’àrbitre ha assenyalat un polèimic penal de Txus Alba sobre Álvaro Martín, i Carlos Dotor s’ha encarregat de transformar-lo per tornar a igualar el xoc. Però sembla que els de Rafa Márquez tenen el mentó de ferro enguany. Estan preparats per encaixar i saber aixecar-se. I amb Luismi Cruz al camp tot és més senzill. Ha aparegut la màgia del gadità per, en cinc minuts, marcar una diferència que pot acabar definint l’eliminatòria. Dos gols d’una qualitat suprema. Primer, amb una vaselina suau i delicada per batre a Lluís López. Poc després, de nou amb cama esquerra, ha col·locat la pilota a l’escaire per passar del 2 a 2 al 4 a 2.

Una nova mostra de saber competir i marcar la diferència del filial blaugrana, que s’endú el primer “mini clàssic” de l’encreuament amb un excel·lent resultat i agafa un gran avantatge per afrontar la tornada la setmana vinent a Valdebebas. Queden molt minuts, però el Barça Atlètic ha fet un pas de gegant.