Més futbol

1a CATALANA

El Vic es fa fort en el lideratge

El conjunt osonenc fa un pas de gegant cap al títol desfent-se del segon classificat

L'Olot feia 17 jornades que no queia derrotat, però ahir va tenir la pólvora mullada

Feia 17 jornades que l'Olot no perdia cap partit de lliga. Els de la Garrotxa van caure a casa amb el Vic i al camp del Guíxols en les dues primeres jornades del campionat, i fins aquest diumenge no havien tornat a perdre. El Vic ahir va tornar a ser el seu botxí. Els de la capital d'Osona van obtenir una victòria molt valuosa que els acosta molt al títol de lliga, ja que l'Olot queda a cinc punts de diferència després del 2-0 d'ahir.

El joc va demostrar que els dos equips van sortir al camp respectant-se molt. Els tècnics van analitzar el rival fins al darrer detall. Per sort, el futbol té fets imprevisibles, com ara que un jugador, Guillem, xuti i que la pilota toqui en un defensa (Berga), despisti el porter i un dels equips (en aquest cas, el Vic) es posi al davant en el marcador. La resta tot va anar com havien previst els tècnics: l'Olot portava la iniciativa en el joc, cosa que agradava al Vic perquè podia sortir al contraatac. Mentre l'Olot només portava perill a pilota parada, abans dels descans el Vic va tenir dues ocasions de perill que ni Trulls ni Òscar Muñoz van poder concretar per ben poc.

Després del descans, el partit va mantenir la mateixa tònica. El Vic es va sentir còmode cedint la iniciativa a un rival que tenia controlat quan s'acostava a l'àrea de Montero, que només va veure com, en el minut 66, Freixa executava una falta i Dani Alonso rematava a la base del pal dret de la porteria vigatana. L'Olot havia perdut la seva ocasió per empatar, però el Vic no va deixar passar la seva quan Pol Coll feia un servei que Òscar Muñoz, que s'està erigint com un gran reforç per al líder, va convertir en el 2 a 0, que ja va ser definitiu.