2a divisió A

2a DIVISIÓ A

Més gats que mai

Chechu qualifica d'«increïble» l'increment de públic a Montilivi en deu anys

Francisco Javier «Chechu» Flores
MIGCAMPISTA DEL GIRONA DES DEL 2001
«No m'hauria imaginat mai que hi hauria gairebé 9.000 espectadors en un partit a Montilivi, i menys a la lliga»
«L'evolució ha estat increïble, tant de la institució com en el nombre de públic. La ciutat s'aboca amb l'equip i s'ha d'agrair, perquè aquí costa molt i més havent-hi el Barça tan a prop i oferint el que ofereix»
«El jugador ja està motivat pel fet de sortir al camp, però tanta gent et dóna un plus que en altres llocs no tens. És un escalf més: els punts que sumem a casa també són mèrit de la gent»
8.555
AFICIONATS
de diferència a Montilivi entre l'últim partit de Chechu a casa (8.955 seguidors contra el Nàstic, dissabte) i el primer (400 contra el Manlleu, el 2001)

Fa deu anys, el Girona jugava a tercera i tenia Quim Barti d'entrenador. L'equip va acabar novè la campanya 2001/2002. Pendent del que passi a la segona volta, el Girona és ara novè a segona A. En l'última dècada, el conjunt gironí ha jugat entre tercera, segona A i segona B. El capità Francisco Javier Flores Chechu ha estat a l'equip els deu anys i qualifica d'«increïble» l'evolució de públic a Montilivi. «A tercera venien 200 persones».

Fitxat del Banyoles, Chechu va jugar el primer partit a Montilivi com a futbolista del Girona el 8 de setembre del 2001, contra el Manlleu (3-2). Hi van anar 400 persones. En l'últim partit que ha jugat a casa, el del Nàstic, hi han anat 8.955, 8.555 més. «No m'ho hauria imaginat mai, i més en un partit de lliga. En ocasions esporàdiques, com la visita del Barça o el dia de l'ascens contra el Ceuta, hi havia molta gent», recorda el jugador de Sarrià de Ter. El 15 de juny del 2008, el dia que el Girona va pujar a segona A, és difícil de superar ja que, sense la graderia de preferent, hi havia molt més de 9.000 persones.

Amb la nova graderia, l'aforament de l'estadi és de 9.282 espectadors i a Chechu li sembla bé que el club regali invitacions. «Només sortir a escalfar a la gespa i veure com estaven les graderies ens ajuda molt. Ho vam comentar entre els jugadors... És un orgull per a nosaltres veure el camp ple. És molt millor», recorda del derbi.

El 8 de setembre del 2001, Chechu va ser substituït per Andrés (en el minut 71). Dissabte, el capità del Girona va ser rellevat per Moha (en el minut 68). La diferència és l'estadi i el nombre de seguidors. Ja no són quatre gats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)