2a divisió A

2a DIVISIÓ A. GIRONA-BARÇA B

La via de la Masia

Cinc gironins han debutat a segona A amb el Barça B

La representació de jugadors gironins en el futbol professional, nodrida durant molts anys de noms repetits i amb poques novetats, va fer un salt amb l'arribada del Girona, l'estiu del 2008. Futbolistes com ara Jose, Serra, Dorca, Matamala, Xumetra i Chechu van tenir l'oportunitat d'instal·lar-se de cop a segona A. Aquesta temporada, l'ascens del filial del Barça a segona A ha obert una altra via, sobretot perquè ha coincidit amb una generació –o més d'una– de joves gironins que han crescut a molt bon ritme en el planter del Barça.

Amb Ivan Balliu, que va jugar de titular el Barça B-Las Palmas de diumenge passat, són cinc els joves de la demarcació als quals Luis Enrique ha fet debutar a segona A. Cinc jugadors de cinc localitats diferents –Fontàs (Banyoles), Muniesa (Lloret), Dalmau (Sils), Deulofeu (Riudarenes) i Balliu (Caldes). Tant Balliu –mig centre dretà que han anat reconvertint al lateral esquerre o dret– com Dalmau –lateral o extrem dret– han estat gairebé tota la temporada amb el juvenil A. També Gerard Deulofeu, un dels noms destacats des de fa temps de la Masia, i que ja ha estat citat per Pep Guardiola. El tècnic del primer equip també ha comptat amb Marc Muniesa, un dels habituals del filial, i ja té plenament integrat el més veterà del repòquer, Andreu Fontàs. El banyolí va passar pel Girona juvenil, com també el migcampista Jordi Masó, nascut el 1992 i que està tancant l'etapa de juvenil al Barça.

Per darrere.

El planter del Barça té altres jugadors gironins que comencen a tenir a prop els últims graons. De Sils, com Dalmau, hi ha el migcampista Simon Colina, nascut el 1995 i que juga al cadet A. Un any més petit i del cadet B és el migcampista Àlex Corredera, de Sant Joan de les Abadesses. I encara infantil, l'amerenc Ferran Sarsanedas, entre d'altres.

DE BANYOLES, LLORET, SILS, RIUDARENES I CALDES A SEGONA A

Andreu FONTÀS
14-11-1989 a Banyoles Defensa central Format al Banyoles, (11 anys), va jugar Girona juvenil Va debutar el curs passat al primer equip, on s'ha integrat des del març, arran de la malaltia d'Abidal. Hi acumula 5 partits i 369 minuts.
Marc MUNIESA
27-3-1992 a Lloret de Mar Central o lateral esquerre PB Lloret, Lloret i Barça (des d'aleví) Va debutar a primera amb 17 anys i va ser convocat per a la final de la Champions de Roma. Encara està en edat juvenil.
Albert DALMAU
16-3-1992 a Sils Lateral dret, o extrem Sils, Girona i Barça (des del 2005) Lateral dret ofensiu, ha jugat poc amb Luis Enrique, que el va fer debutar l'any passat. Ha jugat amb regularitat amb el juvenil A.
Gerard DEULOFEU
13-3-1994 a Riudarenes Davanter El Barça el va fitxar el 2003 (era benjamí), de la Penya Bons Aires. Una de les perles. Vertical i versàtil, pot jugar a totes les posicions d'atac. Va debutar a 2a A amb 16 anys i Guardiola el va convocar per al primer equip, a Anoeta.
Ivan BALLIU
1-1-1992 a Caldes de Malavella Mig reconvertit a lateral El Barça el va fitxar el 2005 del Girona L'últim de debutar. Capità del juvenil A, és polivalent.
(Fotos: FCBARCELONA.CAT)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)