2a divisió A

Delgado delega

Deixa el consell del Girona, però hi fa entrar la directora financera de MRA

L'àrea executiva, amb Torrecillas i Kat Gorska al consell, assumeix molt pes

L'òrgan té el nombre mínim de consellers, amb Ramon Vilaró de president

4
dels 8 consellers
que van posar el càrrec a disposició de la propietat es queden: Vilaró, Boadas, Casellas i Capdevila.

Fa gairebé un any, el Girona va formar un consell d'administració –el primer arran de la marxa de Josep Gusó– sota mínims, amb només quatre membres i per sota del mínim que marca la llei. Un any després, i un cop tancada la primera temporada amb el canvi de poder, el club ha tornat a remodelar el seu màxim òrgan, ara amb el nombre mínim de consellers exigit per la normativa (set). Entre ells, ja no hi ha Josep Delgado, l'empresari que va idear tot el projecte l'estiu passat. De tota manera, Delgado passa el relleu a persones de la seva confiança.

Delgado, encara amb una ordre de recerca internacional, havia entrat en el consell d'administració del Girona el novembre del 2010. Ara s'aparta de la primera línia, però estarà al cas del que passi als despatxos perquè la directora financera de la seva empresa Metallhandels & Recycling Altenburg Spain SL (MRA), la polonesa Kat Gorska, té el mateix càrrec al consell. Gorska entra a formar part de l'òrgan rector del Girona, com també el director general, Joaquim Torrecillas. Tots dos, presents en l'òrgan executiu i el directiu, que és de representació i no tant de gestió, assumeixen el lideratge del control del club.

La meitat.

El 2 de juny, dos dies abans de l'últim partit de lliga, els vuit consellers que tancaven l'exercici 2010/11 –a més de Josep Delgado– van posar els càrrecs a disposició de l'empresari. Dels vuit, se n'han acabat quedant la meitat. Al capdavant, Ramon Vilaró, que continuarà com a president i, per tant, màxima representació institucional del club. «M'agradaria agrair a la propietat la confiança que ens ha dipositat», va exposar Vilaró en la presentació del nou consell, que es va fer ahir al migdia en un restaurant de Sant Gregori. «Per descomptat que no fallarem. Intentarem fer una campanya igual o potser millor que la passada i continuar fent del Girona el club de referència de les comarques gironines.»

A més de Vilaró, també es mantenen en el consell el vicepresident Joaquim Boadas, a més de Marc Casellas i Salvador Capdevila. Són baixa, en canvi, Joan Carles Belmar, Alfons Moreno i Toni Miró, a més de Delgado. Miró és el director general comercial, però des d'una empresa externa. Com a altes del consell, a més de Torrecillas i Gorska, hi ha Daniel Sambola, pilot de transport de línies aèries.

L'ideòleg i les medalles.

Preguntat pel paper que tindrà Delgado un cop fora del consell d'administració, Ramon Vilaró va ser breu: «Continuarà sent l'ideòleg. Esperem que solucioni els seus temes molt ràpidament i que el puguem tenir entre nosaltres.» Als fins ara companys de consell que marxen –«tots tenen un motiu o un altre»–, Vilaró els va agrair la feina feta i va afirmar que entregaran una medalla del club –va parlar de la insígnia d'or– «a les persones que surtin», incloent-hi els futbolistes.

Gorska i el control econòmic

A banda de Joaquim Torrecillas, les dues altes en el consell del Girona són la polonesa Kat Gorska i Daniel Sambola, que van atendre ahir per primer cop els mitjans de comunicació. Gorska és la directora financera del club i la mà dreta de Josep Delgado. Llicenciada en econòmiques i enginyera, la nova consellera va dir ahir que vetllarà pels mecanismes de control econòmic de l'entitat.

Xavier Jofre, substitut de Darnés

En l'organigrama executiu del Girona, hi figura ja el substitut de Gerard Darnés, que es va desvincular fa dues setmanes del club després de set mesos de treballar-hi com a director de màrqueting. El nou responsable de l'àrea és Xavier Jofre, natural de Terrassa. Jofre ja fa dies que treballa a Montilivi en les campanyes de màrqueting i d'abonats que el club preveu començar a anunciar aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)