3a divisió FEF

Moral més enllà de l'oxigen

Bàlsam. El Castelldefels i la Grama van aconseguir la primera victòria del curs contra equips del capdavant

Guanyar ha costat déu i ajuda al Castelldefels i a la Grama, però la desena ha estat la bona. Tots dos van trencar diumenge la dinàmica negra amb què havien començat la temporada –0 triomfs– amb una d'aquelles victòries clau per oxigenar un parell de blocs angoixats perquè els resultats no arribaven. Respirar és important, però tenir fe per continuar-ho fent en el futur, encara ho és més. Això és, precisament, el que van aconseguir tots dos, ja que més enllà de guanyar, van superar rivals que estan lluitant per una plaça al capdavant. El Castelldefels, per exemple, va vèncer el Rubí –líder– als Canyars, mentre que la Grama va tornar victoriosa del camp del Cornellà, on ningú no sumava els tres punts des del mes de novembre passat.

El tècnic del Castelldefels, Dani Fernández, ho té clar: “Aquesta victòria ens donarà moral, ja que recompensa la millora que hem mostrat des del partit de la jornada 5 a Castelldefels.” L'entrenador mariner, de fet, creu que el primer pas està fet i confia que la reacció arribi. “El que no era normal era la ratxa que portàvem, ja que tenim qualitat per assolir l'objectiu de salvar la categoria”, afirma el mister, que explica el repte que es marca per a aquesta primera volta: “Sumar 12 punts més per afrontar el segon tram amb garanties. Ara afrontem partits determinants, perquè ens juguem les castanyes amb rivals que viuen una situació similar a la nostra.”

Empenta recompensada

Després de sorprendre el Cornellà, no és estrany que el tècnic de la Grama es mostri alleujat i satisfet per la resposta dels seus. “Aquests tres punts són importantíssims perquè l'equip s'ho cregui i vegi que és possible tirar endavant”, afirma Toni Díaz, que creu que el premi fa justícia als esforços del bloc: “Resultats a banda, sempre hem donat la cara.” L'entrenador de la Grama, d'altra banda, ja era conscient que a causa de la situació delicada de l'entitat tocaria patir, tot i que confia en la força dels seus per fugir de la cua: “El més difícil és conjuntar un bloc nou, però ho estem aconseguint i ara, sense pressa i a poc a poc, hem de mirar de donar continuïtat a l'últim resultat i mirar de sortir de sota.”

La victòria a Cornellà ens anirà molt bé perquè ens ho creguem i ens ajudarà a tirar endavant
Toni Díaz
entrenador de la grama
El que no era normal era la ratxa que teníem. Espero que el triomf ens doni moral, ja que tenim potencial
Dani Fernández
entrenador del castelldefels

Situacions complicades, plantilles compromeses

Més enllà d'haver aconseguit diumenge la primera victòria, la Grama (20a) i el Castelldefels (19è) tenen en comú el nombre de punts –6– i que les dues entitats passen una situació econòmica molt delicada. La resposta del bloc, això sí, ha deixat meravellats els dos tècnics. A Castelldefels, per exemple, ha fallat un dels patrocinadors amb què el club comptava i la partida de recursos destinada al primer equip s'ha reduït a la meitat. Amb tot, la plantilla està pendent de cobrar i ja sap que, amb vista als pròxims mesos, tindran una retallada dràstica de fitxa. El seu entrenador, amb tot, remarca el compromís del bloc en una situació com aquesta. “Mai m'hi havia trobat, però la resposta de l'equip m'ha enamorat”, afirma Dani Fernández, que afegeix: “Els jugadors ho han afrontat amb maduresa i sense abaixar els braços.” El mister, amb tot, explica que la plantilla “és comprensiva amb el club. Hi ha implicació i ganes de treballar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)