Debilitats prohibides

3a divisió. La Muntanyesa protagonitza una dinàmica estel·lar (19 punts de 21), però no es pot permetre el luxe d'ensopegar avui al camp de l'Ascó, quart, ja que podria perdre el primer lloc

La jornada més atípica de la temporada, la 34, afectada per la participació (i victòria) de la selecció catalana amateur en la fase estatal de la copa de les Regions i per la Setmana Santa, viu avui el gros de partits, després dels tres disputats la setmana passada i abans dels dos que la tancaran demà. El més destacat de tots és el que enfrontarà dos dels equips involucrats en l'emocionant lluita per disputar la fase d'ascens a segona B. L'Ascó, quart classificat, rep el líder, la Muntanyesa, que té cinc punts més. Per tant, una victòria dels locals condensaria encara més les coses a la part alta, mentre que un triomf dels de Nou Barris els consolidaria en el primer lloc.

En la segona volta, l'Ascó s'està mostrant massa irregular, i per això no ha pogut conservar la primera posició quan l'ha ocupada. Dues victòries consecutives, contra el Manlleu i la Pobla de Mafumet, li van permetre recuperar terreny, però l'empat de la darrera jornada a casa contra el Figueres el va fer caure fins al quart lloc. Ara el calendari li dóna un segon partit seguit al seu terreny de joc, que és també una gran oportunitat per reivindicar-se abans dels quatre últims partits. La Muntanyesa, per la seva banda, arriba ple de confiança al duel, ja que passa un moment dolç, amb 19 punts de 21 i uns quants triomfs convincents.

Però malgrat la gran dinàmica, el líder està pressionat, ja que els perseguidors també estan en forma, especialment el Cornellà, que té dos punts menys i demà rebrà el Masnou. A l'Europa, tercer classificat, li costa, però de mica en mica recupera les sensacions de setmanes enrere. Avui, l'equip de Pedro Dólera, que en l'últim partit va golejar la Gramenet (1-7), rep un Vilafranca amb la permanència gairebé enllestida. Fora dels llocs de fase d'ascens hi ha el Palamós, que la setmana passada, en un dels partits avançats de la jornada, va perdre una bona oportunitat d'acostar-se al quart en no passar de l'empat a Castelldefels, i que avui es pot veure avançat pel Rubí, que visita el Figueres, i pel Terrassa, que juga al camp del Santboià. Els dos equips vallesans saben que no poden fallar si volen evitar que les quatre primeres posicions no triguin a estar adjudicades.

L'ASCÓ, IRREGULAR

L'equip de Miguel Rubio vol consolidar una línia ascendent per no allunyar-se

EL SEGON, A L'AGUAIT

El Cornellà rep el Masnou i espera la derrota de la Muntanyesa per ser el nou líder

ELS ASPIRANTS

El Terrassa i el Rubí no poden fallar per no deixar escapar els quatre primers

La victòria del Vilassar pressiona els de baix

Un dels partits de la jornada que es va disputar la setmana passada té una incidència directa en la lluita per evitar el descens. El Vilassar va aconseguir una important victòria per la mínima al camp de la Pobla de Mafumet (a la foto, de Judit Fernández), de manera que surt provisionalment de la zona de descens i pressiona els rivals. El Gavà, que ara ha caigut al pou, necessitarà derrotar demà la Rapitenca a la Bòbila per tal que la situació no se li compliqui. La Rapitenca és penúltima amb quatre punts menys que el Gavà, de manera que necessita reaccionar per no acompanyar aviat la Gramenet a primera catalana. Empatat a punts amb el Vilassar hi ha el seu veí comarcal, el Masnou, que té un partit més que complicat al camp del Cornellà. Més amunt hi ha el Cerdanyola i el Santboià, que necessiten guanyar per no acostar-se a les flames. El Cerdanyola ho té millor, ja que rep la Grama i el Santboià juga contra el Terrassa.