2a divisió A

El mercat s'estreny el cinturó

La gran majoria de moviments han estat de jugadors que acabaven contracte o que l'han rescindit de mutu acord amb l'equip al qual pertanyien

Mentre que alguns equips mantenen el bloc del curs passat, n'hi ha que han fet una gran reestructuració de la plantilla i d'altres encara tenen molta feina pendent

Amb el punt de mira en l'1 de setembre, data en què es tancarà el mercat de fitxatges, els clubs de segona divisió segueixen treballant per fer els últims retocs a les plantilles, a dues setmanes d'iniciar-se la lliga. Com cada estiu, el mercat de segona ha estat força mogut durant el mes de juliol, però els últims dies ha estat força aturat, amb els clubs esperant trobar les millors opcions. El descens del Múrcia i la confirmació del Mirandés al seu lloc, serà l'al·licient dels pròxims dies, ja que els jugadors que l'equip murcià tenia en plantilla han atret l'interès de molts clubs.

Fins ara, tot i la gran quantitat de fitxatges que s'han realitzat, la delicada situació econòmica que viuen la majoria de clubs ha generat un mercat, en la seva majoria, a cost zero. La necessitat de no sobrepassar els límits salarials ha provocat que molts clubs s'hagin vist obligats a donar la carta de llibertat a alguns dels jugadors per poder cobrir les necessitats de la plantilla. D'aquesta manera, molts jugadors han arribat als seus equips actuals com a jugadors lliures, fet que els feia interessants per a molts equips i han complicat la feina als directors esportius.

L'equip que més s'ha reforçat fins ara ha estat l'Alcorcón. El club madrileny –beneficiat per l'arribada del nou propietari, el belga Roland Duchâtelet– ha incorporat catorze cares noves per a aquesta temporada i en els dies que queden de mercat encara podria fer alguna altra incorporació. A l'altre extrem hi ha l'Sporting, que fins ara no ha incorporat cap jugador, a banda del retorn de Muñiz després de la cessió al Mirandés. El tècnic, Abelardo, ja s'ha resignat a mantenir el mateix bloc de la temporada passada, i les poques baixes que hi ha hagut les cobrirà amb joves del filial.

Els clubs que han pujat de segona B aquesta temporada han optat per fer poques incorporacions per apuntalar el bloc que va assolir bons resultats la temporada passada. Només el Llagostera, amb deu fitxatges, i tres de pendents, ha fet una revolució important. D'altra banda, els que han baixat de primera han vist com jugadors importants marxaven, però n'han incorporat d'altres amb experiència ala categoria. Sobretot el Valladolid, que destaca com un dels equips que s'ha reforçat millor aquest estiu.

L'aparador de la 2a B

Les limitacions econòmiques han portat aquest estiu els clubs a apostar per molts jugadors que la temporada passada van jugar a segona divisió B. Dels fitxatges que a hores d'ara ja s'han tancat, quasi quaranta jugadors faran el salt aquesta temporada de la categoria de bronze a la de plata. Els filials, sobretot els de l'Elx i el Vila-real, són els equips de segona B que més jugadors aporten a la categoria, tot i que equips com el Real Avilés o el Lleida, que van jugar el play-off d'ascens, també han vist com els clubs de plata pescaven a les seves plantilles.

Els equips catalans, a banda del Barça B, són dels que més jugadors han incorporat de la segona B, amb tres per equip. A Sabadell han arribat Aridai, Eguaras i Riau; a Girona Mata, Granell i Miguel Ángel; i a Llagostera, Imaz, Querol i Sergio León.

A contracorrent

A banda de les incorporacions que ha fet fins ara, només dos jugadors del curs passat segueixen al Mirandés, i el club necessita construir una plantilla en un temps rècord després de saber dijous que jugarà a segona A. El tècnic, Carlos Terrazas, ja té experiència en aquests casos, ja que era l'entrenador del Burgos quan va viure un descens administratiu el 2002, i la temporada següent, amb una plantilla nova, va participar en el play-off d'ascens a 2a A.

El Saragossa, que ha estat el mes de juliol immers en temes institucionals, a hores d'ara encara té un futur incert en l'aspecte esportiu, ja que l'equip de Víctor Muñoz només ha confirmat dues incorporacions més el retorn dels cedits, i disposa tan sols de dotze jugadors a la plantilla, tres dels quals van jugar el curs passat a tercera amb el filial.

LA NORMA

Els fitxatges a cost zero marquen la tònica dels moviments per a aquest curs

LA REVOLUCIÓ

L'Alcorcón és l'equip que s'ha reforçat més aquest estiu, amb 14 incorporacions

EL CONTINUISME

L'Sporting recupera Muñiz de la cessió al Mirandés i no ha fet cap fitxatge

L'estranger no es toca

Per ara, els clubs de segona divisió no han incorporat cap jugador procedent de les quatre grans lligues europees (Anglaterra, Alemanya, Itàlia i França), amb l'única excepció del fitxatge del Girona, Lejeune, que ha jugat a França les dues últimes temporades. Aquest fet sorprèn, ja que els equips europeus sempre són un gran aparador per buscar, si més no, cessions de jugadors joves de qualitat. Però l'aposta dels clubs de la lliga per a aquest curs ha estat, sobretot, buscar jugadors amb gran experiència en el futbol espanyol. Només Halilovic i Diagné (Barça B), Leao (Valladolid), Maxi (Tenerife), Cabrera (Recre) i Buaillon (Alcorcón) i
Basha (Saragossa), debutaran aquesta temporada a la lliga, ja que la resta de jugadors procedents de l'estranger ja havien passat per primera o segona divisió, i havien sortit a provar sort en lligues més petites. Segur que interessen jugadors de fora, però pocs equips poden competir amb els salaris que s'ofereixen ara a europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)