2a divisió FEF

Futbol

Segona divisió B

El Barça B assumeix el favoritisme

2a divisió B. El filial blaugrana, amb set fitxatges de nivell, reconeix que l'ascens de categoria els il·lusiona

Després d'una temporada de transició, el Barça B afronta la temporada 2016/17 amb l'objectiu, com a mínim, de ser a la part alta de la classificació. La demanda del club, encara que no sigui una urgència, és col·locar el segon equip a la segona divisió per facilitar el salt al primer equip i el curs que ve és clau. L'escomesa, però, és gegant per a l'equip de Gerard López per l'exigència del mateix grup i l'excel·lència que requereix mantenir-se durant tota la temporada al capdamunt de la classificació.

“L'ascens de categoria més que un objectiu és una il·lusió per a nosaltres”, reconeix l'entrenador, Gerard López: “La pressió és normal i no l'evito per tots els recursos que tenim com a institució, però també reconec que molts entrenadors ho comenten per treure's la pressió de sobre. Vull veure l'Oriol Alsina amb el Llagostera o un històric com el Sabadell. Serà una categoria difícil, això segur”, matisa.

El Barça va acabar el curs passat onzè classificat però va fer una segona volta espectacular (30 punts dels 48 totals). “Som conscients que hem fet un equip per ser a dalt. Però no ens hem de posar massa pressió a l'inici, hem d'anar a poc a poc i afermar-nos al Miniestadi, que serà molt important aquesta temporada”, reconeix el lateral Sergi Palencia.

Els fitxatges

Les set incorporacions –Abeledo (Betis B), Cardona (Sanluqueño), Martínez (Sevilla Atlético), Varo (Pobla), Alfaro (Alcoià), Nili (Las Palmas) i Marlon (Fluminense)– comparteixen les característiques de jugadors consolidats, un fet necessari, segons el club, per intentar assolir les cotes més altes. “Hem fet una plantilla amb l'objectiu de donar-li un punt més d'experiència. Considerem que si ens plantem en aquesta categoria amb jugadors només de divuit o dinou anys ho tindrem molt difícil”, assumeix Gerard, que reconeix que l'objectiu és doble per a aquesta temporada: “Intentar formar els jugadors per arribar al primer equip, com va passar l'any passat amb Samper, i obtenir resultats aquesta temporada.”

Som conscients que hem fet un equip per ser a dalt però no ens hem de posar pressió
Sergi Palencia
jugador del barça b
La pressió no l'evito pels recursos que tenim, però també hi ha altres equips potents
Gerard López
entrenador del barça b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)