Nàstic

Futbol

Segona divisió A

El pes d'una vermella

Desequilibri. El Girona aprofita l'expulsió de Gerard Valentín (52') i celebra contra el Nàstic el primer triomf de la pretemporada gràcies a un gol de Manel Martínez en la recta final

El Girona va celebrar en el quart amistós la primera victòria de la pretemporada. Li va costar, perquè no va poder trobar el camí del gol fins al minut 80, gràcies a una bona aparició de Manel Martínez, el jugador fitxat del Sabadell amb la intenció de cedir-lo a un equip de segona B i que està aprofitant el temps amb un bon treball. El Nàstic va pagar la inferioritat numèrica de gairebé tota la segona meitat, arran de l'expulsió de Gerard Valentín. En la millor època per fer proves, el Nàstic es va presentar a Montilivi amb una línia de tres centrals, el tret més característic del Girona des que Machín és a la banqueta. L'esquema de Vicente Moreno, però, no era ben bé el de Machín, perquè els tarragonins jugaven amb doble pivot (Madinda i Zahibo), dos homes al davant més perfilats a la banda (José Carlos i Cristian Lobato) i una única referència, Álex López. Machín, amb el seu esquema clàssic, va situar Longo i Lekic com a tàndem d'atac i Felipe més endarrerit, com a interior. La sortida va ser de domini dels grana, que van buscar Bounou amb alguna aproximació. De perill, però, ben poc. El primer xut a porteria va ser del local Sebas Coris (9'), actiu al costat esquerre. Álex López, després d'aprofitar la caiguda d'Alcalá, va voler sorprendre Bounou de vaselina des de fora l'àrea, però li va sortir massa alta (18'). A l'altre costat, Rubén Alcaraz va provar una falta directa que va passar entre els jugadors de la tanca però que Reina va blocar (21'). Va ser just abans de la millor acció individual, una de Dejan Lekic, que va trepitjar àrea amb un bon control orientat, va retallar Xavi Molina i, amb l'esquerra, va etzibar un xut que Reina va treure (23'). Longo no va poder aprofitar el refús. L'acció va animar el serbi, que va tenir bones participacions. De mica en mica, es van generar arribades. Una centrada de Gerard Valentín es va passejar per l'àrea petita sense que Álex López, pressionat per Alcalá, pogués connectar-la. A l'altra àrea, Reina va aturar un xut des de lluny de Rubén Alcaraz (27'). El migcampista barceloní, que va fer un bon paper en el teòric lloc propietat de Pere Pons, va fer una gran passada a l'espai cap a Aday, en una de les ocasions més clares dels locals, però el xut sec del vallesà no va agafar porteria ni tampoc va ser a temps de caçar-la Longo (38'). L'italià, al límit del descans, va fer un control massa llarg en arribar sol davant Reina, després d'una bona acció de Dejan Lekic i Felipe Sanchón.
Onze contra deu
Poques coses havien passat en la segona meitat fins que Gerard Valentín va veure la vermella directa. L'empordanès va perdre els papers després de perdre una pilota i fer una entrada molt dura i del tot innecessària a Rubén Alcaraz al mig del camp (52'). Si jugar amb superioritat sol ser un avantatge, fer-ho en pretemporada, encara més. I el Girona va tenir més domini. Costava, però, veure ocasions amb cara i ulls. Cristian Herrera va buscar Longo dins l'àrea, sense èxit (50'). En una jugada amb diversos rebuigs dins l'àrea, Alcalá la va recollir i va provar un xut amb l'esquerra que es va perdre per poc (67'). Amb un més, el Girona tenia ganes d'assegurar la primera victòria. I va acabar trobant el gol. Manel Martínez va caçar una centrada des de la dreta de Fran Sandaza i va batre el porter Reina (80'). Amb l'1-0, el conjunt tarragoní no va poder reaccionar.

GIRONA1
NÀSTIC0

GIRONA: Bounou (René, 46'); Aday (David Serrano, 76'), Kiko Olivas, Alcalá, Juanpe (Ramalho, 46'), Coris (Sergi Álamo, 46') (Vivi, 76'); Rubén Alcaraz (Manel, 76'), Eloi Amagat (Granell, 62'), Felipe (Portu, 62'); Longo (Sandaza, 62') i Lekic (Cristian Herrera, 46'). NÀSTIC: Reina; Gerard Valentín, Suzuki, Lopo (Iago Bouzón, 55'), Xavi Molina, Mossa (Ferran Giner, 70'); Zahibo, Madinda (Tejera, 76'); José Carlos (Kakabadze, 65'), Álex López (Stephan Emana, 62') i Lobato (Jean Luc, 65'). GOLS: 1-0 (80') Manel. ÀRBITRE: Ais Reig.T.G.: Alcalá (34') i Longo (57'), del Girona, i Xavi Molina, del Nàstic. T.V.: directa a Gerard Valentín, del Nàstic (52') PÚBLIC: Uns 1.200 espectadors a Montilivi.

La lesió d'Álex Menéndez fa mala pinta

La lesió d'Álex Menéndez, l'últim fitxatge pel Girona, és més preocupant del que hauria pogut semblar d'entrada arran de la seva absència contra l'Olympique, tot just dos dies després d'haver arribat a Montilivi. L'asturià continua aturat i, tot i que el club no ha fet cap comunicat sobre el seu estat, la lesió al genoll podria ser de gravetat. Menéndez va ser presentat dilluns i es va integrar l'endemà a l'activitat de l'equip, però va resistir poquíssim. No va fer falta gaire treball d'exigència per detectar que el genoll no li responia bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)