2a divisió FEF

JOSÉ MIGUEL MORALES

porter del badalona

“No ens val només salvar-nos”

Després de vèncer el Barça B, la plantilla del Badalona no oblida l'objectiu de la permanència, però és ambiciosa: “No renunciarem a res”

El mes vinent José Miguel Morales (Barcelona, 26-12-1976) farà 40 anys. Això, però, no és cap impediment perquè continuï rendint a un bon nivell sota els pals de la porteria del Badalona, un dels equips que millor han començat la temporada. I és que, després de guanyar amb solvència al Miniestadi (1-3), els escapulats, invictes, s'han situat en zona d'ascens i han demostrat que enguany tenen coses a dir.

Expliqui'ns, quin estat anímic hi ha al vestidor del Badalona?
Durant tota la temporada que està sent molt bo, però ens feia falta una victòria contra un rival important en un camp important, i dissabte va arribar. Guanyar al Minestadi fa que es magnifiqui tot, però aquest resultat va fer bons els empats que hem anat aconseguint.
Va ser una victòria de pes. Es va guanyar de manera àmplia un equipàs com el Barça B...
Sí. Nosaltres estàvem invictes havent empatat molts partits, en què per detalls ens havíem quedat a les portes de guanyar. La victòria de dissabte ens farà creure encara més en nosaltres mateixos, si és que algú encara tenia dubtes.
Ara tocarà canalitzar bé l'eufòria, oi?
Els més veterans tenim clar que això acaba de començar i, si algú ha pensat en algun moment que això serà fàcil, nosaltres hi posem l'equilibri. Tenim clar que l'objectiu no canvia: ens hem de salvar tan ràpid com sigui possible per aspirar després a altres fites. Seria estúpid pensar que ara ens hem d'obligar a jugar el play-off.
Però, amb la combinació de solidesa i encert de dissabte, podrien arribar lluny.
Els números que hem aconseguit hi són per alguna cosa. Tothom treballa molt bé en defensa, sabem patir, i la gent jove que tenim a dalt són com punyals i poden fer molt de mal. La solvència defensiva ens dóna tranquil·litat per atacar.
Per això li comentava que aquest projecte fa bona pinta...
Som molt conscients del que volem, però sabem també que hi ha plantilles amb més potencial i millors jugadors. Ara bé, no renunciarem a res, som molt ambiciosos i amb el projecte de l'estadi nou aquest pot ser un gran any. L'objectiu és salvar la categoria, però no ens val només això. Volem amarrar la permanència com més aviat millor per aspirar a altres coses. Dit això, cal ser conscients que, de la mateixa manera que pot ser un gran any, també podria acabar sent una temporada normal.
Parli'm de vostè. Ja és el porter menys golejat del grup (0,54 gols en contra per partit)...
Les meves dades no em treuen la son. La meva experiència em diu que, sense premis col·lectius, el que aconsegueixis personalment no té cap valor. A més a més, les dues coses estan connectades. Prioritzo les victòries a deixar la porteria a zero.
Està a punt de fer 40 anys. Per estar a aquest nivell, la motivació és clau, no?
Jo continuo amb la fam que tenia quan era un juvenil. Disfruto entrenant-me i m'encanta el que faig. A més a més, l'experiència juga a favor meu. Quan ets jove tens dubtes, i amb l'edat guanyes en tranquil·litat.
Per estar físicament com vostè i rendir a segona B, cal mantenir aquesta fam de què parla.
Miri, la gent em pregunta que quan em retiraré, i ni em passa pel cap. Potser enguany, potser l'any que ve... Com que no sé el que passarà i disfruto, jo vull seguir jugant.
Mentre el rendiment acompanyi, veu la retirada lluny?
Sí. Ara al novembre no em puc plantejar que al juny deixaré de jugar a futbol, perquè em sento bé i els resultats acompanyen. Que després em vulguin renovar o m'arribin ofertes no depèn de mi, però sí que en depèn treballar per estar a un bon nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)