2a divisió FEF

Els obrers de la lliga

Pluriocupats. El Prat és l'únic equip del grup que s'entrena al vespre, ja que bona part de la plantilla plega de la feina a la tarda, fet que condiciona el dia a dia del cos tècnic i els jugadors

A dos quarts de nou de la nit. Aquesta és l'hora en què la plantilla del Prat va començar a exercitar-se ahir al Sagnier. Dijous és el dia de la setmana en què s'utilitza tot el camp i no hi ha més remei que entrenar tan tard. La resta de dies, Pedro Dólera i els seus jugadors s'exerciten a les set, i han d'espavilar-se amb mig camp, ja que l'altre mig l'ocupen els nanos del futbol base. Una situació del tot peculiar a la segona B, una categoria que tot i no ser professional està professionalitzada. En el grup tercer, per exemple, tothom entrena al matí, tret del Sabadell, el Badalona, l'Atlètic Saguntí i el Prat. Els tres primers, però, s'exerciten a partir de les quatre de la tarda.

“Jo treballo en un banc i, a la plantilla, tots tenen una feina o estudien”, explica el tècnic potablava, Pedro Dólera, que relata fins a quin punt condiciona no tenir un bloc dedicat exclusivament al futbol: “Els jugadors acaben de treballar a dos quarts de cinc o a les cinc i hem d'entrenar a les set del vespre, aquesta és la nostra realitat.” El preparador pratenc explica que, tot i l'ascens de l'any passat, es manté la rutina de tercera divisió, amb les sessions vespertines i nocturnes: “Entrenem amb l'aleví C a l'altra banda del camp. Això no és cap queixa, ni puc demanar al club que faci fora els nens. Ho dic amb tot l'orgull i estem honrats i contents, però no és el mateix treballar en aquestes condicions que fer-ho com la resta d'equips. Estem en desavantatge i, en una categoria marcada pels petits detalls, al final del curs repercuteix.”

Sense parar

Pedro Dólera i bona part dels seus jugadors provenen del futbol català, per la qual cosa viuen el fet d'entrenar-se al vespre amb normalitat. “Has de reinventar-te, però la part bona de tot plegat és que jo vinc del futbol de tercera divisió i primera catalana, i ja se com endur-me els jugadors al meu terreny, perquè em facin més cas i tot sigui més amè”, relata el tècnic pratenc. Més enllà d'afectar en l'horari d'entrenaments, el fet que els jugadors treballin genera altres complicacions. Per exemple, quan hi ha partits entre setmana, els futbolistes han de demanar festa a la feina i han de fer desplaçaments en què acaben baldats. “Recordo la jornada entre setmana en què que vam anar a a Alcoi. El mateix dia vam fer sis hores d'anada en autocar, vam jugar i després vam fer sis hores de tornada. Res d'hotels”, rememora Dólera, que hi afegeix: “A les sis de la matinada arribàvem al Prat i, molts de nosaltres vam anar a dutxar-nos a casa i després cap a la feina.”

L'equip ocupa la catorzena posició i està fora del descens, tot i que lluita per no caure-hi. El seu tècnic, això sí, deixa clar que tots aquests hàndicaps no han de servir d'excusa. “Si el Barça B entrenés de nit també seria líder, perquè té un gran equip, però segurament algunes coses els costarien més”, reflexiona Dólera, que està orgullós de la resposta dels seus: “No som professionals econòmicament, però si que ho som en la resta d'aspectes. Fem el mateix, però a altres hores.”

LES FRASES

Entrenar a la nit no és cap excusa, però en una categoria marcada pels petits detalls al final del curs repercuteix
No som un equip professional econòmicament, però sí en la resta d'aspectes
Pedro Dólera
ENTRENADOR DEL PRAT

L'IMPACTE, SEGONS DÓLERA

Bioritme
“Tenir sol és molt important. A més a més, no té res a veure entrenar fresc al matí que tenir sessió a última hora, després d'haver-te passat el dia treballant o a classe.”
Concentració
“La càrrega psicològica de tot el dia fa que als jugadors els costi més centrar-se. El nivell d'atenció disminueix a l'hora de transmetre conceptes.”
Alimentació
“Un futbolista que treballa o estudia té uns horaris molt condicionats i molts cops no pot menjar en l'hora convenient ni tampoc alimentar-se com toca tenint en compte que entrenem a les set”
Temperatura
“En els mesos de tardor i d'hivern, quan es pon el sol, fa molt més fred que al matí, i això condiciona a l'hora d'entrenar”
Espai
“Entrenant al vespre coincideixes amb els nanos del planter. Així que, tret dels dijous, només disposem de mig camp”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)