2a divisió FEF

PITU COMADEVALL

JUGADOR DEL LLAGOSTERA

“Vull continuar fent història al Llagostera”

“Hem de seguir treballant. Si ho fem, anirem cap amunt i no patirem”

“És tot molt diferent. M'ha servit per veure el món d'una altra manera”

Pitu Comadevall va tornar al Llagostera el gener passat després d'un parèntesi de mig any a l'Índia. Ja integrat de nou amb els gironins, el migcampista de Salt s'ha acoblat ràpidament als esquemes d'Oriol Alsina i està disposat a ajudar els blaugrana a salvar la categoria al més aviat possible i a treballar ja en una nova temporada amb la il·lusió i les ambicions intactes.

Suposo que li ha estat fàcil agafar la dinàmica de l'equip, encara que la plantilla sigui nova?
Sí, ha estat fàcil, hi havia quatre o cinc jugadors amb qui ja havia coincidit en altres equips. A més, els que seguien del curs passat i tot el cos tècnic ja ens coneixem i això ha fet que l'adaptació hagi estat més fàcil que en qualsevol altre equip. El més important per mi era agafar la forma després d'una aturada d'un mes a l'hivern, un fet al qual no estava gens habituat.
Està ja en plenitud de forma?
Fa dues o tres setmanes que m'entreno amb la forma agafada i amb el ritme de competició. Ja torno estar del tot a punt.
Amb el cos tècnic, poca cosa s'han de dir...
Aquest any ha canviat una mica l'estil de joc habitual del Llagostera. Potser no fem tant joc directe, excepte l'altre dia contra l'Alcoià, que era un rival que ho requeria. És un sistema amb més toc, però ja el coneixia de l'època del Barça, per tant, per mi és fàcil adaptar-m'hi.
Un estil, doncs, que s'adapta més a les seves característiques?
L'anterior estil era un tipus de joc que al Llagostera li va donar molt bons resultats, i és que vam aconseguir un ascens a segona A i mantenir-nos en la categoria. Enguany, pel tipus de futbolistes que s'han fitxat, fem un estil de futbol diferent. Tots els sistemes són bons i són els jugadors els que els fan millors.
Des de l'Índia el sorprenia la trajectòria de l'equip i ara que hi és, suposo que també?
Els seguia des de l'Índia, perquè tenia temps per fer-ho. No entenia com amb la plantilla que s'havia construït s'estigués lluitant no baixar. Ara, des de dins, tampoc ho entenc, però el futbol són dinàmiques. Els entrenaments són competitius i tothom dona el cent per cent. Hi ha un bon grup, l'equip està unit i, aquest any, no hi ha pomes podrides al vestidor. Tot això fa que no acabi d'entendre la situació, però hem de seguir treballant. Si ho fem, anirem cap amunt i no patirem.
Hi va haver massa expectatives?
Potser sí. Abans de dir que es vol tornar a pujar s'ha de tocar de peus a terra. La segona B és una categoria molt complicada i hi ha equips històrics que han trigat anys i panys a tornar a pujar. Ningú et regala res. Segur que al començament l'acoblament entre tants jugadors nous va costar. Jo també ara estic coneixent els companys, els moviments que fan, els que faig jo, etc.
Volia tornar, però va acabar trigant una mica, no?
Vam esperar a l'última setmana per fer patir la gent [riu]. Tenia altres propostes sobre la taula, però el que més volia era tornar a casa, estar amb la família i el meu nen després de mig any a fora. Ens vam asseure amb l'Oriol, vam parlar i les dues parts vam estar d'acord en tot.
La prioritat era l'estabilitat?
L'estabilitat és el que volíem a casa després de l'experiència a l'Índia. Estic molt content d'estar en aquest club. Aquí hem fet història i encara tinc ganes de seguir-ne fent.
Per tant, s'han acabat les aventures a l'estranger?
Això mai se sap. El futbol fa moltes voltes. Després de baixar de categoria, amb una setmana es va firmar tot amb el Pune City i, un mes enrere, ningú hauria imaginat que aniria a l'Índia. Ara tinc un any i mig de contracte aquí. Si surt una altra proposta ho haurem de parlar. Ara estic centrat en el Llagostera.
Com va anar l'experiència a l'Índia?
És tot molt diferent. En la superlliga índia el més important és l'espectacle. La gent va a passar-ho bé, celebra els gols dels dos equips, etc. És veritat que la competició és dura, perquè jugues cada tres dies, hi ha molta humitat i l'exigència física és molt alta. Si no estàs a un bon nivell, tot és molt complicat.
Hi tornaria? Com a viatge de plaer amb la família?
Com a viatge de plaer no hi tornaria. Es veuen coses al carrer que prefereixo que la meva família no vegi. Hi ha molta diferència entre els rics i els pobres. Cada vegada que sortíem al carrer veia gent de l'edat del meu fill vivint al carrer, sense recursos, etc. M'ha servit per veure el món d'una altra manera i enriquir-me en l'aspecte personal. Com a feina? Ja ho veurem, si les condicions són com les d'aquest any passat, potser sí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)