2a divisió FEF

futbol

2a divisió B

La serenor de qui somia

Sergio Maestre, una peça bàsica en el gran any del Badalona, no amaga l'ambició de batallar per pujar

“Anem amb una marxa més perquè per a nosaltres aquesta oportunitat és única”

“Enguanyestic gaudint de veritat, sense l'ansietat de no caure al pou”, afirma

“Jo ara mateix només penso en el play-off. Si ens hi classifiquem serem un dels equips amb menys coses a perdre, perquè n'hi ha molts amb renom i grans pressupostos que estan obligats a pujar. En aquest aspecte, nosaltres estem més alliberats. Tenir al davant tot aquest panorama fa que juguem amb una marxa més, perquè no sabem quan tornarem a tenir una oportunitat així. Fins i tot, potser no la tornarem a tenir mai més. És per això que pensem: «I si passa? I si enguany som nosaltres els qui ho aconseguim?» Tal com està organitzat el futbol, per a la gent que estem a segona B, pujar un esglaó és molt complicat. O vas a l'estranger, a primeres lligues però amb un nivell competitiu més baix i marxant de casa. O fas una temporada d'ensomni i et ve a buscar un equip de segona A, cosa que no passa quasi mai. O bé fas com el Reus l'any passat, puges i, de bracet de l'equip, tastes el futbol professional. Jo de petit somiava a jugar a primera, però soc realista i ara el meu somni és la segona divisió. El camí més proper per complir-lo és pujar enguany amb l'equip. I així estem, intentant aprofitar la situació. Primer hem de classificar-nos per al play-off, ara que ens hem guanyat el dret a pensar-hi. Tot el que vingui després ja es veurà. A veure si la sort ens somriu.” Qui fa aquesta reflexió és el sempre serè Sergio Maestre, un dels pilars del Badalona. I és impossible resumir millor quin és l'estat anímic que es viu al vestidor ara mateix.

La seva manera d'afrontar aquesta oportunitat –l'equip és quart i té el cinquè 5 punts per sota, a deu jornades del final– és molt similar a la de la majoria de companys, que o bé són picapedrers del futbol o bé són joves que estan despuntant i volen fer-la grossa. Una de les claus del context il·lusionant en què es troba el Badalona és el grup que s'ha fet. Un factor que, segons Maestre, et dona un avantatge intangible: “Enguany hi ha un vestidor excepcional i aquest aspecte és molt important, sobretot en els moments difícils, ja que quan t'encalles o vas a remolc, el plus que et permet tirar els partits endavant és el de rendir pel bé comú, pensant a no fallar a la resta.”

Sergio Maestre, que és bàsic en els plans de Manolo González gràcies a la seva solvència, regularitat i polivalència, viu ara mateix en un núvol. Acostumat a temporades més tedioses, en què s'arribava a la primavera sense al·licients, o a campanyes en què vivia al límit, amb el seu equip batallant per no baixar a tercera, afrontar el tram final pensant en el play-off és un regal. “Aquest és dels primers anys en què estic gaudint de veritat del futbol, perquè estic disfrutant i estic tranquil·líssim”, diu el futbolista nascut a l'Hospitalet de Llobregat fa 26 anys, que rememora temporades complicades com les que va viure al Cornellà o al Saragossa B: “Lluitar per no baixar és el pitjor que hi ha en el futbol, perquè tens al cap tota la setmana l'ansietat de no caure al pou.”

Consolidat a Badalona

Si Maestre està disfrutant més que mai a les ordres de Manolo González és perquè al seu costat és una figura important. La confiança, en aquest negoci, separa la felicitat de la tristor. A Badalona, el mig és un fix. “Aquí estic molt a gust, després de tres temporades em conec bé la casa i, a més, el mister està comptant amb mi. Li estic molt agraït, perquè la confiança es nota i et fa créixer com a futbolista”, relata el de Bellvitge, que abans de consolidar-se a Badalona, havia tingut una trajectòria marcada per un pas frustrant pel Barça en l'últim any de juvenil, després de despuntar a la Damm. De fet, Maestre va patir el que pateixen bona part dels joves valors del futbol català. Va escoltar els cants de sirena d'un agent aquell any en què va destacar a la Damm i hi va firmar. Una decisió que, vista amb el temps, el va llastrar, ja que es va sentir desatès. “Al juvenil del Barça em vaig lesionar i em va costar entrar a l'equip, de manera que vaig demanar tornar a la Damm per tenir minuts, però el meu representant em va dir que el club no m'ho permetia. De fet, em van obligar a quedar-me el curs següent a fer la pretemporada amb el Barça B, a les ordres de Luis Enrique, quan jo ja sabia que, amb la competència d'Oriol Romeu, Jonathan dos Santos, Thiago o Ilie, em seria molt difícil entrar. Al final vaig buscar-me una sortida i vaig anar al Lugo, i vaig trencar amb l'agent”, rememora Maestre, que remarca el valor de trobar “una persona de confiança de veritat.” De Galícia va passar a Aragó i, l'estiu del 2013, va tornar a Catalunya, on després de pencar molt viu un moment dolç. Juga a futbol i dona un cop de mà al bar de la família. Això sí, a l'horitzó hi té un futbol diferent. El professional. Pensar-hi no és cap utopia.

El perfil
Sergio Maestre (l'Hospitalet de Llobregat, 18-11-1990) va formar-se al club del seu barri, l'Unificació de Bellvitge, abans de marxar al Barça, on va jugar els dos anys d'aleví. Després va passar per la Damm, va jugar un any al juvenil del Barça, i ha militat al Lugo, el Saragossa B, el Badalona –aquesta és la segona etapa–, l'Olot i el Cornellà.
168
partits
a segona B ha disputat Sergio Maestre. Acumula 139 titularitats i ha fet 4 gols.
4t
classificat,
amb 5 punts de marge respecte al cinquè, és el Badalona. Queden deu jornades per disputar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)