3a divisió FEF

Un tram per no fallar

Cap avall. Els cinc representants gironins a la categoria afronten el final de lliga amb l'obligació de segellar els objectius fixats. Per cotes més o menys ambicioses, tot tenen algun motiu per lluitar

Quan només falten nou jornades per a la conclusió del campionat de lliga, la cursa dels cinc representants gironins cap a l'obtenció dels respectius objectius és d'allò més vibrant. N'hi ha que lluiten per fites dolces com la consecució del títol de lliga (l'Olot i el Peralada), d'altres per seguir somiant en la disputa d'un play-off d'ascens (el Palamós), quedar com més millor possible i acabar amb bones sensacions la campanya (el Figueres) o, com la Jonquera, evitar els descens directe i els compensats que es podrien generar al final.

L'Olot, el líder de la taula, rep la visita d'un dels aspirants a la quarta posició, el Sant Andreu (16.30 h). El conjunt de la Garrotxa va perdre en la darrera jornada contra el Terrassa (2-1) i haurà de demostrar que té capacitat per superar l'ensopegada i tornar així al camí del triomf, una obligació si no vol veure com el Peralada li torna a retallar el marge actual de cinc punts: “Ve un gran club a qui tinc una gran estima, un equip que està passant un moment excel·lent amb la incorporació d'un gran jugador, Robert Simón, que els ha donat aire a l'atac”, explica Calderé, que tindrà la baixa d'Abel Solé, sancionat per acumulació de targetes grogues. Una de les principals incògnites serà l'estat físic dels quadribarrats, que dimecres van jugar el partit endarrerit contra el Palamós.

La Unió en vol més

Carregats de moral per la remuntada assolida contra el Santfeliuenc en l'últim partit (2-1), el Figueres té com a màxim objectiu vèncer a domicili després de nou partits sense fer-ho –des del 30 d'octubre del 2016–. Precisament els pèssims registres a fora estan impedint als de l'Alt Empordà tenir la regularitat necessària per estar un graó més amunt en la taula (són novens amb 39 punts). “Ens toca tornar a agafar el bon camí fora de casa. Volem fer un partit complet i marxar del Nou Sardenya amb una alegria i una estabilitat que ens permetin agafar regularitat a través de les victòries”, comenta el tècnic del Figueres, Narcís Chicho Pèlach, que tindrà la baixa de Pedro del Campo, recuperat de la fractura en un dit del peu, però sense ritme de partits, i podrà comptar de nou amb Varese, superada la sanció, i Grau, després de la seva paternitat.

Un duel gironí a l'alça

El Peralada i el Palamós disputaran el duel gironí de la jornada. Els peraladencs volen seguir pressionant l'Olot i retallar la distància amb als olotins. Fer la feina ben feta i intentar superar el màxim de rivals és la fita dels d'Arnau Sala, que saben que el Palamós no ho posarà gens fàcil. “Em sorprèn que hagin confeccionat una plantilla tan bona amb el curs avançat. Els vaig veure contra el Sant Andreu i en moltes fases van ser superiors tot i rotar algun jugador”, analitza Arnau Sala, que respecte al fet que els palamosins disputessin el matx al Narcís Sala dimecres afegeix: “Jugar entre setmana a tercera és dur, però Agi, Cano, Duran i Cornellà, homes importants, gairebé no van jugar.” Sala tindrà les baixes d'Ernest Forgas, encara amb problemes a l'espatlla, i de Nacho Ruiz i Konaré.

Un dels equips que s'ha guanyat seguir somiant fins a final de la temporada és el Palamós. El conjunt del Baix Empordà, a quatre punts del play-off a segona B, només ha perdut un partit en les darreres sis jornades i sembla que la plantilla dirigida per Joan Mármol travessa el millor moment físic i mental de la campanya. “Arribarem una mica justets al partit, però intentarem continuar amb la bona dinàmica de resultats. Serà difícil ja que al davant tindrem un equip que si no és campió poc li faltarà” diu Mármol, que no tindrà cap baixa per al partit.

Em sorprèn que hagin confeccionat una plantilla tan bona amb el curs avançat; serà molt complicat
Arnau Sala
entrenador del peralada
Volem fer un partit complet i tornar amb una alegria que ens permeti agafar regularitat
Narcís ‘Chicho' Pèlach
entrenador del figueres
El partit contra el Sabadell B per a nosaltres és com una final. Només ens valen els tres punts
Axel Vizuete
entrenaDOR DE LA JONQUERA
Arribarem justets. Serà difícil ja que al davant tindrem un equip que si no és campió serà per poc
Joan Mármol
entrenador del palamós
Ens visita un gran club que està passant un moment excel·lent amb la incorporació de Robert Simón
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot

La Jonquera afronta una final contra el Sabadell B

El gran objectiu de la Jonquera és evitar el descens a primera catalana. Si bé els jonquerencs s'han mantingut allunyats de les posicions que fan perdre la categoria de manera directa –actualment es troben en setzena posició, quatre punts per sobre– en el proper matx, els jugadors dirigits per Axel Vizuete s'enfronten al Sabadell B, el primer equip en descens (divuitè) que podria involucrar més que mai la Jonquera en un drama complicat d'eludir. “Estem treballant per arribar al millor possible al partit contra el Sabadell B i no fallar. Per a nosaltres és com una final i estem mentalitzats que només ens valen els tres punts”, comenta el mateix Axel Vizuete, conscient que el seu equip es va quedant sense marge: “És evident que el fet d'apropar-nos al descens fa que no hi hagi en l'ambient la tranquil·litat de fa mesos. Sabem, però, quina és la nostra lluita i haurem d'anar a totes fins a l'última jornada”, sentencia el tècnic, que té la baixa de Botxi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)