futbol

girona

Algun dia havia de passar

El Cadis trenca la imbatibilitat de Montilivi el dia que el Girona tenia l'oportunitat de rebentar la lliga

Els gironins conserven un avantatge de 8 punts respecte al tercer, però l'empat els n'hauria donat 11, i la victòria, 14 i més de mig ascens

El Cadis va ser millor en els primers 45 minuts i el Girona el va atropellar en la segona, però va topar dos cops amb els pals

GIRONA 1 CADIS 2

GIRONA:René; Ramalho, Kiko Olivas, Juanpe; Maffeo (Cristian Herrera 76'), Portu, Pere Pons, Granell (Borja García 46'), Aday (Sebas Coris 81'); Longo i Sandaza. CADIS:Cifuentes; Carpio, Sankaré, Aridane; Iván Malón (Servando 76'), José Mari, Garrido, Abdullah (Rubén Cruz 60'), Oliván; Ortuño (Nico 83') i Álvaro García. GOLS:0-1 (16') Ortuño. 0-2 (20') Álvaro García. 1-2 (66') Longo.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo, del col·legi castellanomanxec.T.G.: als locals Aday (1'), Longo (35'), i als visitants José Mari (68') i Aridane (74').T.V.: cap.PÚBLIC:8.479 espectadors a Montilivi.

Si a Pablo Machín, a qualsevol jugador i a l'aficionat més optimista li haguessin dit que en la jornada 30 el Girona estaria instal·lat en la segona plaça i amb un coixí de vuit punts respecte al tercer, tots ho haurien firmat amb sang. Doncs és exactament la situació en què es troba l'equip. I no hi ha ni mig motiu perquè aflorin els dubtes ni les pors. És cert, però, que els blanc-i-vermells van deixar escapar l'oportunitat de rebentar la lliga i van donar un bri d'esperança a l'únic rival que els pot atrapar i pispar l'ascens directe a primera divisió. La victòria ahir hauria estat més de mig ascens, perquè, amb els resultats que hi va haver, el Girona s'hauria escapat de catorze punts dotze jornades abans del final. Sí, catorze punts.

Però algun dia havia de passar que Montilivi fos assaltat. La llàstima és que va ser el pitjor dia. Un dia en què tan sols un punt hauria estat un puntàs i una autopista cap a l'elit. Però el Cadis es va sortir amb la seva, amb una efectivitat del cent per cent en la primera meitat i una defensa agònica del botí en la segona, quan el Girona va despertar.

De seguida a remolc

Tot i que el Girona va col·leccionar les tres primeres arribades, més a empentes i rodolons que no pas amb futbol, de seguida es va veure que els de Machín no es trobaven còmodes a la gespa. El Cadis va plantar un triple pivot al mig del camp (Garrido, Abdullah i José Mari, flanquejats als carrils per Iván Malón i Olivan) i el Girona no se'n va sortir. Els andalusos van tapar bé els carrils i, sense Borja García a la gespa, les pilotes a Sandaza i Longo van arribar per correu aeri des de la defensa. Tot plegat, molt fàcil per al trio de centrals (Carpio, Aridane i Sankaré) que va plantar Álvaro Cervera, un altre que va fer un Machín per intentar frenar el Girona amb la seva pròpia medicina.

El Cadis va tenir la fortuna de convertir en or tot el que va tocar. Tenia l'objectiu d'allargar el 0-0 tant com pogués i es va trobar amb dos gols en cinc minuts. En el 0-1 d'Ortuño (l'exjugador del Girona no el va celebrar), va ser fatal una relliscada de Juanpe quan ho tenia tot a favor per treure la pilota amb netedat. I en el 0-2, la passivitat per l'eix del mig del camp i de la defensa local va clamar al cel.

Es va fer fosc de sobte a Montilivi, tot i que quedava una hora llarguíssima per disputar-se. L'equip va intentar reaccionar, però va acabar atrapat en la teranyina del Cadis, que ho tenia tot sota control.

Reacció insuficient

La segona part va començar amb Borja García al camp. Era un primer pas. Machín no va sacrificar cap punta com a Reus, sinó Granell. El Girona també va sortir a la gespa d'una altra manera i amb més convicció. I el Cadis va fer un passet enrere que també va ajudar els locals perquè inclinessin el camp al seu favor per primera vegada en tot el partit.

El Girona va començar a carburar i el Cadis va semblar el PSG al camp del Barça en ple atac de pànic. I de seguida van arribar les ocasions, els “uis” i els “ais”. Maffeo es va desbocar per la dreta i va despertar Montilivi amb accions de tècnica i força. Poc després van arribar els pals: primer, de Kiko Olivas (55'); després, de Borja García (63'). Semblava impossible que el Girona no hagués marcat. I quan el gol va arribar, ho va fer amb una acció que semblava impossible: una xilena sideral de Longo.

Amb l'1-2, 25 minuts per disputar-se, el Girona llançat i el Cadis mort de por, era el moment de la gran remuntada. Montilivi va tornar a empènyer com mai. El Girona va oxigenar (potser un pèl tard) els carrils amb Cristian Herrera i Coris. I el Cadis va patir el que no està escrit. També va perdonar dues vegades l'1-3 quan el Girona s'hi va jugar el tot pel tot buscant un punt que, veient tot el que va passar, hauria estat or pur.

MINUT A MINUT:

5' Longo recupera una pilota a tres quartes parts del camp i, tot i que té Sandaza i Portu oberts per a la passada, opta per una rematada duríssima que es perd un parell de pams per damunt del travesser.

6' Granell posa una molt bona pilota a dins l'àrea, però Longo no llegeix bé la passada, que li hauria donat una situació de rematada òptima.

7' Portu roba una pilota, progressa verticalment i l'obre per a Longo, que fa veure que xuta amb l'esquerra i dribla el defensor, però, quan el té a terra i tota la porteria per a ell, acaba relliscant.

10' Falta lateral que executa Olivan, i la rematada neta de cap de Sankaré es perd per damunt del travesser de la porteria de René.

16' 0-1. Juanpe rellisca en un intent de rebuig i deixa la pilota als peus d'un jugador del Cadis, que obre la pilota per a Álvaro, i Álvaro, per a Ortuño, que des de la frontal de l'àrea etziba un xut sec amb la cama esquerra que entra a la porteria després de tocar el pal.

17' Bona acció per la banda de Portu, però la defensa del Cadis s'anticipa a la rematada de Sandaza.

20' 0-2. Álvaro guanya l'esquena a la defensa del Girona en una acció en què el mig del camp s'adorm, i culmina l'un contra un davant René amb gol després d'una molt bona passada de José Mari.

29' Álvaro prova de sorprendre René des del vèrtex de l'àrea, però el seu xut amb l'esquerra no agafa la rosca desitjada i es perd fora.

31' Aday envia als núvols una falta directa, a uns 30 metres de la porteria del Cadis.

33' Sandaza, amb la pilota controlada a dins l'àrea, intenta la rematada, però se li anticipa molt bé Aridane.

34' Xut desviat d'Ortuño amb la dreta des de la frontal de l'àrea.

39' Córner que Granell executa al segon pal i Aday opta per posar-hi el cap en comptes d'engaltar-la. Cifuentes no pot blocar la rematada i envia la pilota un altre cop a córner.

43' Longo prova de sorprendre Cifuenters amb un xut cargolat des del vèrtex de l'àrea, però el porter del Cadis, ben col·locat, bloca sense problemes.

47' Falta al vèrtex de l'àrea que Borja García executa de manera directa per sobre del travesser quan tenia totes les torres a punt per rematar.

48' Gran acció individual de Maffeo, que s'escapa de tres rivals, i envia una pilota a l'àrea que Sandaza remata precipitadament de cap quan tenia tot el temps del món per controlar amb el pit i deixar retratat Cifuentes.

52' Nova acció de Maffeo, que assisteix Borja García, però la rematada al primer toc amb la dreta des de la frontal es perd molt alta.

55' Centrada de Borja García que Kiko Olivas remata amb el cap i la pilota s'estavella al pal dret de la porteria de Cifuentes.

56' Rematada de Maffeo que Cifuentes escup.

58' Acció increïble de Maffeo, que s'escapa de cinc rivals i posa una pilota d'or a Longo, però la sortida diligent de Cifuentes amb el peu allunya el perill.

59' Pèrdua d'Olivas davant Álvaro, que posa la directa cap a la porteria i Juanpe evita un gol gairebé segur enviant la pilota a córner quan el jugador visitant ja s'havia plantat davant René.

63' Borja García rep la pilota a 25 metres de la porteria i el seu xut amb la cama dreta s'estavella al pal dret de la porteria de Cifuentes.

65' 1-2. Sandaza remata una pilota, que queda morta a dins l'àrea. Longo s'inventa unes tisores increïbles i signa el primer gol dels locals.

66' Gran cavalcada de Portu pel costat dret i rematada amb la cama dreta que surt fregant el pal.

71' Córner que executa Borja García i la rematada de cap de Juanpe es perd fora.

77' Pere Pons recull una pilota a la frontal, però la seva rematada, massa centrada, l'atrapa en dos temps el porter Cifuentes.

84' Rubén Cruz xuta amb l'esquerra des de la frontal de l'àrea, un metre al costat del pal esquerre de René.

85' Córner de Borja García que Kiko Olivas, tot sol, remata de cap de manera molt defectuosa, a fora.

88' Kiko Olivas acaba frustrant un contraatac de dos futbolistes del Cadis contra un defensa del Girona.

91' Contraatac del Cadis amb xut final de Garrido que René atura amb moltes dificultats.

INCÒMODES

Van caure en la teranyina del triple pivot del Cadis i van tenir molt poca circulació

0-2 EN 5 MINUTS

Ortuño, que no va celebrar el 0-1, i Álvaro van posar molt car el triomf local (16' i 20')

EFERVESCÈNCIA

Amb els locals embalats i Maffeo desbocat, Olivas (55') i Borja (63') van rematar al pal

CANVI D'ESCENARI

Amb l'entrada de Borja García i el pas enrere del rival, el Girona va inclinar el camp

MONTILIVI BULL

Longo va fer l'1-2 amb una xilena descomunal (65') quan el Cadis ja estava mig grogui

EL TRAM FINAL

Tot i refrescar els carrils amb Coris i Cristian Herrera, el Girona no va culminar la gesta

UNA LLÀSTIMA

L'equip s'hi va deixar l'ànima buscant el 2-2, que hauria estat un gran resultat