futbol

3a divisió

El derbi es queda a casa

La Unió, superior. El Figueres supera el Palamós (2-0) gràcies a una gran segona part en què no va desaprofitar les ocasions gràcies als gols de Gil Muntadas i Carles Puig

figueres 2 palamós 0

FIGUERES:Aroca, Ot Bofill, Cunill, Sergi Romero, Payan (Carles Puig, 15’), Maik Molist, Ferran Grau, Ritxi, Gil Muntadas, Feixas (Canal, 80’) i Dani Gómez (Pimentel, 72’).PALAMÓS:Quintanas, Lluc Banús, Cano, Botxi, Sergio García (Marc Vilà, 75’), Cornellà, Gerard Herrera, Subi, Barrera (Litus, 66’), Nahuel i Bonaventrura (Marc Medina, 59’).GOLS:1-0 (57’) Gil Muntadas. 2-0 (93’) Carles Puig.ÀRBITRE:Carballo Vázquez.T.G.:als locals Ferran Grau i Sergi Romero.PÚBLIC:Uns 600 espectadors a l’estadi de Vilatenim.

Gil Muntadas i Carles Puig es van estrenar ahir com a golejadors amb la samarreta del Figueres. Per si sol, això ja seria un motiu de felicitat, però ahir encara ho va ser més del normal, i és que els seus gols van servir per guanyar el màxim rival, el Palamós. La victòria del Figueres (2-0) va ser merescuda, ja que els de Chicho van tenir més i millors ocasions durant tot el partit, i sobretot en la segona part es van mostrar molt superiors. Tot i això, el Palamós també va poder dir-hi la seva, perquè va posar en serioses dificultats els figuerencs més d’una vegada, però va acabar cedint a causa d’un evident desgast que va deixar el degà sense capacitat de reacció.

Un estil, dues apostes

La importància del partit es va deixar veure des del primer moment. Ni un ni l’altre volien cometre errors, i assegurar la zona defensiva era l’única prioritat (sempre intentant tenir el control de la possessió). El Figueres va apostar per no pressionar en excés al davant, mentre que el Palamós, amb una línia de tres centrals, va reforçar més que mai la rereguarda a la vegada que pressionava ben amunt. L’aposta li va sortir millor al Figueres, i és que tot i que el Palamós podia tocar en defensa i al mig del camp, no va trobar la manera de connectar amb perill amb la davantera. El Figueres, en canvi, va tenir problemes per sortir jugant, però un cop rebia al mig del camp, trobava facilitats per arribar a l’àrea.

Les ocasions dels figuerencs van ser continuades, però tímides. Gil va ser el més insistent, amb una rematada de cap desviada, un xut a la mitja volta que va aturar Quintanas i un altre xut des de la frontal que també va acabar a les mans del porter. La més clara, però, la va tenir Ot Bofill, després d’un xut de Ritxi que Quintanas va rebutjar. La seva rematada, però, va sortir alta.

Tot hauria pogut ser diferent si en el minut 20 Bonaventura hagués aprofitat una bona recuperació de Barrera. El punta va rebre sol al punt de penal davant d’Aroca, però va xutar tou a les mans del porter. Va ser gairebé l’única ocasió en la primera part d’un Palamós que va treballar de valent, fent molts quilòmetres, per controlar la Unió.

Una marxa més

En la segona part va canviar el guió. La pressió del Palamós ja no va ser tan efectiva i el Figueres va poder ser més vertical del que havia estat en el primer temps. Ferran Grau, Maik Molist i Gil Muntadas van dur el partit per on més els va interessar. Carles Puig i Ot Bofill van ser els primers a avisar, però en el 57’ Gil (va fer un partit sublim) ja no va tenir pietat. Va rebre a l’interior de l’àrea, es va desfer del defensa, i amb poc angle va superar Quintanas amb un xut encreuat amb l’exterior de la cama esquerra. Un golàs.

Amb l’1-0 era l’hora en què el Palamós havia de reaccionar, però no hi va haver notícies dels de Vicenç Fernández, cansats del treball fet prèviament i sense idees en atac. Una gran volea de Sergio García que Aroca va rebutjar (67’) va ser l’única ocasió dels palamosins. El domini i el control del Figueres va ser cada vegada més imponent. Controlant totes les pilotes penjades a la seva àrea i amb bones triangulacions, van anul·lar del tot el Palamós. Per arrodonir la festa a Vilatenim, en l’última jugada del partit Ritxi va conduir un contraatac que Carles Puig va culminar amb un xut amb rosca al pal llarg que va servir per fer el 2-0 final.

Hem prioritzat el tema defensiu per ser sòlids al principi. Els tres centrals ens han incomodat, però en la segona hem crescut més
Hem generat alguna ocasió clara i els detalls decideixen; si haguéssim marcat la clara de la primera part, tot hauria canviat
Hem hagut de treballar molt i a la segona part ells estaven millor, i el cansament es nota
Vicenç Fernández
entrenador del palamós
No demorar la primera victòria és important per a la confiança de l’equip. Ens anirà bé
Narcís ‘Chicho’ Pèlach
entrenador del figueres

David Payan, lesionat només de començar

A última hora el Figueres ja va tenir el contratemps de la baixa per lesió de Pep Chavarria, que havia estat titular al camp de l’Horta. L’entrada d’Aleix Feixas al seu lloc va ser l’únic canvi que Chicho va fer en l’onze figuerenc. Quan no s’havia ni complert el primer quart d’hora de joc, però, David Payan va notar unes molèsties a l’abductor de la cama esquerra i va haver de deixar el camp, lesionat. Carles Puig, dretà, va haver d’ocupar el seu lloc al lateral esquerre.

Bonaventura i Cornellà, directes a l’onze

Vicenç Fernández recuperava ahir Guillem Cornellà i Marc Bonaventura, que estaven sancionats en la primera jornada. El tècnic va apostar per ells en l’onze inicial, en detriment de Litus i Marc Medina. Van ser els dos únics canvis que el tècnic palamosí va fer en l’onze inicial respecte del partit contra el Reus B de diumenge passat. El que sí que va canviar va ser el dibuix, ja que a diferència del 4-3-3 de la setmana passada, Vicenç Fernández va utilitzar un 3-5-2, amb Lluc Banús, Cano i Botxi a l’eix defensiu.