Pràctics i efectius

Supervivència. El Palamós guanya el primer partit a casa de la temporada amb dos gols de Bonaventura que donen vida sobretot a Vicenç Fernández

palamós 2 cerdanyola 0

PALAMÓS:Nordine, Sergio Garcia, Cano, Botxi, Eppy; Lluc Banús, Herrera (Litus, 61’) Isma Traoré, Barrera (Marc Vilà 79’); Bonaventura i Medina (Nahuel 85’).CERDANYOLA:Del Río, Edgar (Demba 63’), Eric, Alba, Peña (Mateu 78’); Montoro, Pau, Juli, Rubén, Didi (Roger); i Mario Roque.GOLS:1-0 (25’) Bonaventura. 2-0 (65’) Bonaventura.ÀRBITRE:Fernández Pérez.T.G.:Al local Cano.PÚBLIC:Uns 200 espectadors.

Finalment va ser caixa. Abans de començar el partit amb el Cerdanyola, el tècnic de l’equip Vicenç Fernández va qualificar el partit de caixa o faixa. El major encert dels palamosins contra un rival que va generar ocasions, però que va ser incapaç de marcar-ne cap (només ha marcat dos gols en els últims set partits), va resultar decisiu perquè el Palamós per fi sumés una victòria a casa, tant important com imprescindible, i és que a més els tres punts d’ahir el fan sortir de la zona de descens.

El partit va ser fluix en línies generals. Una primera part dominada pel Cerdanyola amb el Palamós jugant amb el vent en contra va fer que els de Toni Carrillo tinguessin les millors ocasions de gol. Mario Roque ho va provar en diverses ocasions (12’, 14’ i 36’) amb rematades que no van trobar porteria, i en el 21’ Montoro qui va provar sort però no la va trobar. El Palamós, en canvi, en una de les poques accions ofensives, va marcar. Isma Traoré, un dels més destacats del partit, va protagonitzar una gran jugada per l’esquerra i va assistir a Bonaventura, que no va fallar des de l’interior de l’àrea per fer l’1-0. El propi Isma va disposar de la segona ocasió palamosina amb un xut que va sortir massa desviat. Ja en la segona part, els jugadors i la banqueta del Cerdanyola es van posar les mans al cap. Primer Montoro va rematar a fora per poc i després Cano, sobre la mateixa línia de gol, va refusar una rematada de Mario Roque que va desviar Nordine (49’). El Palamós, molt conscient del que li havia passat set dies abans al camp del Vilassar, va fer un pas endavant per intentar sentenciar el partit el més aviat possible i no patir en els últims minuts, i ho va aconseguir. Va ser en una acció individual de Bonaventura que va acabar driblant amb una finta amb el cos el porter Del Río i marcant a plaer el segon gol (65’).

Amb el 2-0, el Cerdanyola va abaixar els braços i el degà hauria pogut fer més gran la ferida. Primer el degà va disposar d’un xut d’Isma Traoré que va sortir fregant el pal (72’); després un xut de Barrera va tocar en un defensa i va estar a punt d’entrar (77’), i la més clara va ser per a Medina. El davanter palamosí va fallar tot sol davant del porter visitant després d’una magnífica assistència d’Isma Traoré.

Amb el resultat d’ahir, el Palamós enllaça la segona jornada sumant i el diumenge vinent visitarà l’Olímpic de Terrassa amb l’esperança de continuar la remuntada.

LA PRÈVIA

Estic molt content perquè necessitàvem aquests tres punts per dedicar-los a tots els nostres aficionats, a la Penya Sport i a la directiva
No hem fet un bon partit, però hem tingut l’encert que ens ha faltat en altres partits per guanyar
Vicenç Fernández
entrenador del palamós

Triomf a casa, set mesos després

La victòria d’ahir era molt més que necessària, i és que a banda d’haver-hi en joc la continuïtat del tècnic Vicenç Fernández, el fet d’aconseguir trencar d’una vegada per totes el malefici dels partits de casa era absolutament imperatiu. L’última victòria que el degà havia aconseguit al seu camp va ser el mes d’abril contra el Manlleu (3-1) en la jornada 33 del curs passat, que servia per garantir la permanència.

Des de llavors, els palamosins havien jugat vuit partits com a locals amb un balanç de tres empats i cinc derrotes. El curs passat va perdre contra el Júpiter (1-2) i va empatar contra l’Europa (0-0), mentre que aquesta temporada de moment havia empatat contra el Reus B (0-0) i la Pobla (0-0), però havia perdut contra el Santboià (0-1), l’Ascó (1-3), el Sant Andreu (0-3) i el Vilafranca (1-2).