Girona

Girona

Primera divisió

Retorn amb compte enrere activat

El Girona torna a la feina després d’onze dies de vacances i amb només quatre dies per preparar el duel de dissabte al camp del València

El colombià, que es va incorporar a la tarda amb la resta del grup, va ser l’única absència injustificable en la sessió del matí a Riudarenes

El nigerià és al seu país per unes qüestions burocràtiques i el francès, que sortirà cedit, no es va entrenar per malaltia

Després d’onze dies de vacances –més que cap altre equip de primera divisió– i amb el partit de Mestalla a la cantonada, la plantilla del Girona va tornar ahir a la feina amb una única incidència fora de guió: l’absència, en la sessió del matí a Riudarenes, del colombià Johan Mojica, que es va perdre el primer entrenament de l’any perquè no va quadrar prou bé els horaris, i mentre els seus companys ja s’exercitaven, ell estava arribant a Girona. A la tarda ja es va entrenar amb normalitat a Montilivi, però aquest retard sense justificació qui sap si li pot costar la titularitat dissabte al camp del València (a 1/4 de 5).

Les altres dues absències en el dia del retorn a la feina van ser per causa de força major. El davanter nigerià Larry Kayode és al seu país amb permís del club resolent uns problemes burocràtics. Fa tota la pinta que no arribarà a temps i que serà baixa al camp del València. Tampoc no es va entrenar ahir el francès Farid Boulaya, que està malalt. Està previst que el migcampista surti en els propers dies cedit a un segona A de la lliga espanyola o a un equip estranger.

Qui sí que es va entrenar integrat al grup amb normalitat va ser Marlos Moreno, malgrat que la seva absència abans del partit d’Ipurua va obrir les portes a l’especulació que el colombià cedit pel Manchester City i susceptible de sortir en aquest mercat d’hivern ja no tornaria a la disciplina de Machín. Resolta, però, la paperassa, Marlos es va entrenar ahir amb normalitat i en els propers dies s’ha de saber si serà un dels futbolistes que deixarà l’entitat.

Muniesa i Pons, OK

Les dues notes positives del retorn a la feina van ser la participació ja integrats en el grup del central Marc Muniesa i del migcampista Pere Pons. El lloretenc es va lesionar en la darrera acció del partit contra l’Alavés i es va perdre els enfrontaments contra l’Espanyol, el Getafe i l’Eibar. Ahir va fer l’entrenament sencer, la qual cosa és indicativa que s’ha recuperat plenament del trencament complet de la inserció distal del lligament tibioperoneal o sindesmosi anterior del turmell dret. També va ser un encert que els serveis mèdics optessin per un tractament conservador, ja que si Muniesa hagués passat pel quiròfan hauria estat uns quatre mesos de baixa.

Pere Pons també va treballar integrat en el grup i sense ni rastre dels problemes físics que li van impedir jugar l’últim partit de l’any al camp de l’Eibar. El de Sant Martí Vell estarà en condicions de saltar a la gespa dissabte a Mestalla.

Alcalá, sense termini

L’únic jugador de la plantilla que continua el procés de recuperació sense que tingui data de retorn és el central Pedro Alcalá. Tot indica que l’evolució és positiva perquè el de Mazarrón està intensificant el treball al gimnàs i ja fa cursa contínua sobre la cinta. El club, però, no vol córrer més riscos amb Alcalá, que ja ha passat dues vegades per la sala d’operacions, la primera el 2 d’octubre per extirpar-li la cua de l’astràgal del turmell dret i la segona, el 21 de novembre –també mitjançant la tècnica d’artroscòpia– per avaluar si hi havia infecció i determinar el tractament a seguir per a una òptima recuperació. Malgrat que Alcalá va fent passes endavant, no hi ha data per al seu retorn, tot i que és possible que no pugui ser durant aquest mes de gener. Això sí, les bones expectatives amb el murcià, afegides a les recuperacions de Muniesa i Bernardo i al bon nivell que ha ofert també Timor a l’eix de la defensa fan que reforçar la posició de central sigui molt menys urgent que a principis de desembre, quan es van disparar les alarmes.

Tres sessions més

El Girona va donar la benvinguda al 2018 amb una doble sessió de treball ahir, i només li queden tres entrenaments per acabar de preparar el partit de dissabte contra el València. La plantilla s’entrenarà avui i demà a Riudarenes i divendres a Montilivi en sessions de matí.

Machín donarà la llista de convocats després de l’últim entrenament. Tenint en compte les baixes d’Alcalá, Boulaya i Kayode, el tècnic haurà de deixar tres futbolistes més sense pujar a l’autocar divendres a la tarda. Els convocats ja passaran la nit de Reis concentrats a València.

PERE PONS

El migcampista, que també va ser baixa a Ipurua, també està a punt per reaparèixer

MARLOS MORENO

Amb permís des d’abans del partit contra l’Eibar, ja està integrat altre cop en la dinàmica

ALCALÁ

Tot i que la seva evolució sembla positiva, no s’espera que torni a curt termini

MARC MUNIESA

El lloretenc ja es va exercitar amb el grup i podria estar disponible per a Mestalla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)