Girona

futbol

girona

La sobrecàrrega passa factura

Machín va alertar fa dies que les cames comencen a pesar, i diumenge a Sevilla ja no va poder disposar de Stuani i va haver de substituir Pere Pons

El tècnic, però, té aparcades les rotacions, i a la plantilla, més curta que al gener, hi ha un abisme entre els jugadors amb més protagonisme i els que menys

Pablo Machín es va queixar després del partit a La Rosaleda que començava a haver-hi jugadors amb sobrecàrrega de minuts. A primera, les exigències es multipliquen i qualsevol petit detall pot fer decantar la balança. Al Pizjuán, per exemple, aquest excés de pes a les cames va passar factura al pitxitxi Cristhian Stuani (va estar a la banqueta, però no va jugar per por que les molèsties anessin a més i es trenqués), a Pere Pons (va haver de demanar el canvi abans del descans) i també a Mojica (fos en el tram final, va haver de ser substituït per Planas).

I les rotacions és un antídot que no acaba de fer el pes a Pablo Machín, que té la plantilla dividida en dos: tretze futbolistes han jugat més de 950 minuts (n’hi ha vuit que han superat els 1.500) i dotze no han arribat als 800 (vuit ni als 400). Amb quinze partits encara al davant i sense possibilitats ja de retocar la plantilla, l’única manera d’evitar que la sobrecàrrega passi factura és activant jugadors que tenen les cames fresques pel dèficit de minuts. Hi ha noms propis que estan cridats a fer un pas endavant i a tenir força més protagonisme que el que han tingut fins ara. A Muniesa l’ha frenat el bon to del trio de centrals que s’ha fet seva la titularitat (Ramalho, Bernardo i Juanpe) i a Alcalá, la lesió. Tot i que l’eix és ara la posició que menys preocupa probablement el tècnic.

De qui més s’espera que ensenyi, perquè el Manchester City va pagar 13 milions per ell, és Douglas Luiz, que no ha entrat en les dues últimes convocatòries (a Sevilla per lesió). Timor i Aleix s’han vist eclipsats pel gran rendiment de Pere Pons i Granell a la sala de màquines, però quan han tingut l’oportunitat, no l’han acabat d’aprofitar (el valencià ha estat més efectiu com a central). També s’espera aportació tangible de Choco Lozano, l’únic fitxatge d’hivern. Machín, això sí, s’ha quedat amb 22 futbolistes dels 24 que tenia al desembre. Kayode, sigui quina sigui la resolució de la FIFA, no hauria de tornar al Girona.

Al Pizjuán no es va veure un Girona físicament inferior al Sevilla. És cert, però, que els onze jugadors que va alinear d’entrada Montella havien jugat tots dimecres la semifinal de la copa contra el Leganés.

SECUNDARIS

Més de 1.500 minuts
8 jugadors
Portu (1.855), Borja García (1.767), Bernardo (1.722), Juanpe Ramírez (1.715), Pablo Maffeo (1.616), Pere Pons (1.610), Àlex Granell (1.598) i Cristhian Stuani (1.565).
Entre 1.000 i 1.500
4 jugadors
Johan Mojica (1.328), Yasinne Bounou (1.305), Jonas Ramalho (1.218) i Aday Benítez (1.142).
Entre 500 i 1.000
4 jugadors
Marc Muniesa (959), Gorka Iraizoz (765), David Timor (557) i Aleix Garcia (532).
Menys de 500 minuts
9 jugadors
Pedro Alcalá (450), Larry Kayode (*) (386), Michael Olunga (313), Douglas Luiz (282), Carles Planas (33), Marlos Moreno (**) (31), Choco Lozano (21), Eloi Amagat (0) i Farid Boulaya (**) (0). (*) S’entrena al marge del grup fins que la FIFA resolgui la seva situació. (**) Ja no són a la plantilla

CONTRA EL SEVILLA

Vuit futbolistes, entre els quals Kayode i els dos que ja no hi són, no arriben als 400 minuts
Als gironins no se’ls va veure tocats físicament, però el rival havia jugat dimecres

LA SEGONA VOLTA

Muniesa, Alcalá, Timor, Douglas i Aleix estan cridats a tenir molt més protagonisme
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)