2a divisió FEF

futbol

2a divisió B

500 dies mai prou agraïts

Juanjo Ciércoles va tornar a debutar després d'estar un any i mig de baixa a causa d'una greu lesió de genoll

El futbolista es va forçar per intentar salvar el Sabadell del descens

Juanjo Ciércoles (l'Hospitalet de Llobregat, 1987) es va deixar el genoll i una vida en el futbol professional pel Sabadell. Al migcampista li van pregar la temporada 2014/15 de totes les maneres possibles que forcés, que amb ell al terreny de joc la cosa canviaria i que l'equip se salvaria. El Sabadell estava en zona de descens i el club confiava en la recuperació de l'equip amb ell comandant l'equip des del mig del camp. Però no es va complir una part del tracte, la de la permanència, però Juanjo sí que va complir la seva. I l'ha pagat amb escreix. 497 dies de baixa fins que dissabte passat va tornar als terrenys de joc.

A Juanjo li va arribar una carta de l'Estat que l'obligava a decidir si demanava la baixa per invalidesa total. Era un sí o no a llançar la tovallola i deixar el futbol. Per tossuderia, la resposta va ser negativa i va afrontar la part final de la rehabilitació. El resultat és que 497 dies després es va deslliurar de la lesió i contra el Mallorca B, dissabte passat, va tornar als terrenys de joc. “Ara el que no vull és mirar enrere”, reconeix Juanjo: “No em tornaria a forçar a costa de la meva salut. Ho vaig fer perquè l'equip s'havia de salvar i no me'n penedeixo, però al final no va servir de res”, afegeix.

El desitjat

Juanjo es va haver d'operar dues vegades del cartílag: en una, el club li va demanar que forcés per si el Sabadell aconseguia jugar la promoció a primera, en l'altre –un any després– per evitar el descens. “Els jugadors que van preferir no forçar-se estan en altres clubs de segona A, mentre que Juanjo s'ho ha passat molt malament”, diu sovint un excompany seu, Juvenal, que reconeix que el de l'Hospitalet és un dels millors futbolistes amb els quals ha coincidit mai. “Amb ell, fins i tot coix, l'equip hauria aconseguit unes altres fites”, diuen des del cos tècnic de l'any passat. La progressió en la seva tornada és molt cautelosa i ningú, després d'un any i mig aturat, s'atreveix a donar el diagnòstic de quin impacte tindrà la seva tornada per a un Sabadell, de moment, amb problemes.

Jugar amb dolor.
El doctor Ramon Cugat ha estat un dels grans suports durant el calvari que ha passat Juanjo i la seva lesió al cartílag. No només va ser el seu metge, sinó també el seu psicòleg i qui el va animar perquè no deixés el futbol. Cugat, però, li va dir que després de la lesió i la recuperació haurà de suportar jugar amb dolor al genoll i que això no canviarà.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)