Nàstic

futbol

nàstic

Una fragilitat inesperada

Nàstic. Malgrat que és la línia amb menys canvis respecte a la lliga passada, la defensa grana ha mostrat una feblesa preocupant, sobretot els últims tres partits, en què ha rebut nou gols

El Nàstic va ser la temporada passada un equip sòlid i, per a la confecció de la nova plantilla, la línia que va ser objecte de menys canvis va ser la defensiva. La idea, per tant, era que l'equip creixés a partir d'un treball consolidat, el defensiu, però la realitat és que el Nàstic s'està mostrant com un conjunt vulnerable al darrere. Només ha mantingut la porteria a zero una vegada –en l'empat sense gols contra el Saragossa al Nou Estadi– i ja és l'equip més golejat, empatat amb el Mirandés (divuit gols rebuts en les onze jornades disputades). El problema, a més, és que la fragilitat defensiva creix, ja que només en els tres últims partits ha encaixat la meitat dels gols, és a dir, nou: 4-4 a Còrdova, 1-2 al Nou Estadi contra el Valladolid, i 3-0 a Almeria.

Albert Lopo, el defensa més experimentat del Nàstic i un dels fitxatges de l'estiu, considera que la feblesa defensiva és un reflex del fet que l'equip no funciona en conjunt. Admet que, probablement, els defenses podrien fer-hi més, però recorda que tot l'equip en bloc, des dels davanters fins al porter, ha de treballar en l'aspecte defensiu. “Mantenir la porteria a zero ha de ser la base”, afirma el central català, que admet que fins ara no han fet prou per evitar la situació crítica en què es troba l'equip, de manera que la solució és, segons Lopo, que tots els futbolistes aportin més coses, hi posin més de la seva part. “Estic convençut que ho aconseguirem, hi ha equip per fer-ho; ara només pensem a guanyar el Mallorca”, rebla.

LES FRASES

Els que juguem al darrere hem de millorar, però defensar és cosa de tot l'equip. Mantenir la porteria a zero ha de ser la base
El problema no és qui juga, ni al costat de qui. El que cal és que tots donem més individualment
Albert Lopo
defensa del nàstic

Canvis constants i una prova amb tres centrals

Entre les baixes i, sobretot, la falta de rendiment, Vicente Moreno ha fet canvis en la línia defensiva, en què no hi ha hagut una parella de centrals estable. Xavi Molina i Suzuki, que van acabar la temporada com a centrals titulars, no s'han acabat de consolidar enguany i només han jugat quatre partits junts. Les parelles Bouzón-Suzuki i Bouzón-Lopo han estat titulars dues vegades i les parelles Suzuki-Lopo i Molina-Bouzón, una. A Almeria, Moreno va provar de jugar d'inici amb tres centrals –Molina, Lopo i Bouzón–, però a la mitja part va tornar als dos centrals. L'altre central, Djetei, només ha jugat en la copa. Els laterals han tingut menys canvis, amb Mossa que ho ha jugat tot i Valentín rellevat un parell de cops per Kakabadze. Valentín va jugar a Elx d'extrem, amb Suzuki de lateral. Diumenge, contra el Mallorca, el tècnic grana no disposarà dels sancionats Molina i Valentín, ni probablement de Bouzón, amb molèsties, però recuperarà Suzuki.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)