3a divisió FEF

Lluites ben obertes

Tot per fer. El Peralada i l'Olot reben el Castelldefels i el Sabadell B per continuar amb la seva lluita particular a la zona alta. El Palamós, la Jonquera i la Unió intentaran refer-se de la derrota

Una nova jornada, la catorzena, es jugarà íntegrament durant el dia d'avui. Els cinc representants de la demarcació gironina intentaran sumar els tres punts en un diumenge sense duels entre ells, però en què l'exigència seguirà sent elevada.

El Peralada, el líder de la taula amb 34 punts de 39 possibles, rep el Castelldefels (a les 17 h). El conjunt de l'Alt Empordà intentarà continuar amb la ratxa triomfal a casa –ha guanyat els sis partits que hi ha jugat– per mantenir la condició de millor equip del grup i afrontar els enfrontaments amb el Vilafranca i l'Olot amb una dosi més de tranquil·litat: “El rendiment del Castelldefels baixa a fora, com tots els equips. Tenen jugadors experimentats i de qualitat, com Maldonado. Segurament al seu camp condicionen més el joc, però segur que ens costarà. Fins ara hem estat superiors a molts equips, però tots ens ho estan posant difícil”, explica el tècnic del conjunt xampanyer, Arnau Sala, que no podrà disposar de Marc Carbó, convocat amb el Girona, ni de Djak Traore i Álamo, lesionats.

La Jonquera, per la seva banda, visitarà el difícil camp del Vilafranca (a les 12 h), tercer classificat amb 28 punts i que com a local acumula un bagatge de cinc victòries i una sola derrota. Els fronterers, que vénen de caure per la mínima contra el Peralada (0-1), continuen ben situats en la taula (els d'Axel Vizuete son sisens amb 19 punts, a 2 del quart), però volen continuar ampliant el marge respecte a la zona de descens, ara mateix a nou punts. “Hi ha tres equips que estan per sobre de la resta, el Peralada, l'Olot i el Vilafranca, i ara ens toca anar al camp d'un rival que té un nivell altíssim. Ens exigiran molt, però afrontem el partit amb la màxima serietat i confiança, i sortirem a disputar els tres punts”, comenta Vizuete, que tindrà la baixa de Pep Vergara.

Busquen la reacció

El Figueres rep la visita d'un dels grans equips de la categoria, la Pobla de Mafumet (a les 16.30 h). Els tarragonins no passen el seu millor moment i només han aconseguit sumar cinc punts a domicili aquesta temporada, però de ben segur que donaran guerra a Vilatenim. “És un filial típic, amb jugadors molt dinàmics que, lògicament, són molt més elèctrics que nosaltres, però ho podem contrarestar amb ofici i experiència”, analitza el tècnic figuerenc, Narcís Pèlach. L'objectiu clar de la Unió és recuperar el camí que duia abans del mal partit de diumenge passat a Castelldefels. “Quan perds sempre tens ganes de tornar a jugar ràpid i demà volem oferir bon joc contra un rival que també intentarà proposar”, valora el tècnic figuerenc, que no podrà comptar amb Casanova i Genís, lesionats aquesta setmana.

Qui també es vol retrobar amb la victòria és el Palamós, que visita el camp del Manlleu (a les 16.30 h). Des que van derrota el Peralada, els de Joan Mármol han encadenat dues derrotes contra els rivals més en forma del curs, el Vilafranca i l'Olot, i demà volen guanyar a terres osonenques per consolidar-se en la quarta posició de la classificació després d'haver jugat ja contra els tres de dalt. Tot i que el rival està en zona de descens i només ha guanyat un partit, els palamosins no se'n refien. “Ara mateix és un equip perillós perquè necessita guanyar i és un camp on sempre hi ha molta pressió”, analitza Mármol, que té la baixa de Cano i els dubtes de Gerard Herrera i Ayala.

LA PRÈVIA

Tothom baixa el rendiment a fora de casa. Tenen jugadors experimentats. Tenim clar que no serà un partit gens plàcid
Arnau Sala
entrenador del peralada

INICI DE LA SÈRIE

El Peralada jugarà cinc dels propers set enfrontaments amb el confort de la seva afició

VOLEN REFER-SE

El Palamós es vol consolidar a la part alta i sumar tres punts després de dues derrotes
No ens podem refiar de la seva classificació. És un camp amb molta pressió i serà un rival molt perillós
Joan Mármol
entrenador del palamós
És un equip que proposarà un futbol que és molt dinàmic. Ells són més elèctrics i nosaltres hem de tenir més ofici
Chicho Pèlach
entrenador del figueres
És un partit perillós ja que el futbol no està sent just amb el Sabadell B. Em van agradar molt en l'apartat ofensiu
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
Ens exigiran molt, però afrontem el partit amb la màxima serietat i confiança i sortirem a disputar els tres punts
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera

L'Olot busca el rècord de triomfs consecutius del curs

L'Olot encadena ara per ara sis victòries en la lliga. Els olotins van perdre el 2 d'octubre al camp de la Pobla de Mafumet (2-0), però des de llavors no han fet res més que guanyar. La plantilla dirigida per Ramon Calderé ha superat el Cerdanyola (2-1), la Muntanyesa (1-2), el Terrassa (3-2), el Sant Andreu (1-3), el Granollers (2-1) i, en l'última jornada, el Palamós (0-2), una sèrie que li permet seguir de prop el líder, el Peralada, de qui el separa només un punt, i augmentar el coixí respecte al cinquè classificat fins a catorze punts. L'Olot rep la visita del Sabadell B, que tot just va obtenir el primer triomf del curs la passada jornada. Els de la Garrotxa han guanyat els sis partits que han jugat a casa i intentaran allargar la bona dinàmica per establir el rècord de victòries consecutives, de moment, igualada amb el Peralada amb sis: “És un partit perillós, ja que el futbol no està sent just amb el Sabadell B. Va guanyar el Vilafranca i va fer patir el Peralada. Em va agradar en l'apartat ofensiu. Tenen jugadors potents i ràpids”, analitza el tècnic de l'Olot, Ramon Calderé, que recuperarà Jose després de superar una bursitis al taló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)