3a divisió FEF

Supremacies en joc

Lluita pel lideratge. El Peralada, l'Olot i el Vilafranca comencen el particular triangular amb la lluita per la primera posició a l'horitzó. Els olotins visiten la Jonquera en el duel gironí de la jornada

Durant el dia d'avui es posa en marxa una nova jornada de tercera. Els representants gironins intentaran mantenir el bon nivell, sobretot pel que fa als resultats, i així apropar-se als respectius objectius fixats. Dos d'ells, la Jonquera i l'Olot, es veuran les cares en un duel gironí sense precedents històrics.

La Jonquera posarà a prova la seva fortalesa defensiva contra el millor atac del grup cinquè, un Olot desbocat que encadena set victòries en la lliga. Els jonquerencs són la segona millor defensa del campionat, després d'haver rebut sis gols en catorze jornades, un més que el Peralada (5): “L'Olot té un gran potencial, sobretot a nivell ofensiu, amb la millor parella de davanters de la categoria. És un equip dissenyat per pujar a segona B i segur que ens posaran les coses molt difícils, però estem treballant molt bé i confiats que podem guanyar el partit. En defensa encaixem pocs gols, però hem de millorar en atac, és un aspecte que estem treballant”, explica Axel Vizuete. El tècnic de l'equip de l'Alt Empordà tindrà la baixa de Pep Vergara per lesió i la de Mamau per sanció.

L'Olot arriba al duel en un moment dolç. Els de la Garrotxa volen seguir amb la ratxa triomfal que els ha portat a acostar-se a només un punt del líder. Els jugadors dirigits per Ramon Calderé intentaran fer la feina i, de retruc, esperaran una ensopegada del Peralada en el duel directe d'aspirants contra el Vilafranca: “Per trencar l'entramat defensiu de la Jonquera haurem d'estar fins en atac i mostrar individualitats que puguin decantar-ho tot. El rival només ha encaixat sis gols i competeix molt bé contra qualsevol. Se'ns farà complicat trobar espais”, sentencia l'entrenador de l'Olot, que només tindrà la baixa del lateral dret Albert Blázquez, sancionat per acumulació de targetes grogues.

Que el recapte sigui gros

El Palamós, que durant la setmana ha engegat una campanya per recaptar aliments i, de retruc, fomentar l'afluència de públic al Palamós-Costa Brava, rep l'Ascó, el quart classificat (a les 17 h). El conjunt del Baix Ebre ha aprofitat que els palamosins han sumat només un punt dels darrers nou possibles per pispar-los la quarta posició. Dirigits per l'extècnic de l'Olot Santi Castillejo, l'Ascó no ha perdut des del 4 de setembre i encadena onze jornades sense conèixer la derrota –quatre victòries i set empats–: “Crec que serà un partit molt obert. Hem de millorar defensivament i tornar a encaixar pocs gols, ja que en els últims tres partits n'hem rebut vuit. Intentarem oferir espectacle a la nostra afició, com en els últims partits ”, analitza l'entrenador del Palamós, Joan Mármol, que no podrà disposar de Narcís Barrera ni de Gerard Herrera, lesionats, però recuperarà David Cano en l'eix central de la defensa. El degà intentarà sumar els tres punts per recuperar la quarta plaça, tot i tenir també amb la baixa del porter titular Aleix Manzano. El juvenil Marc Solé, que ja va jugar en la golejada encaixada pels palamosins a Granollers (6-2), serà qui defensarà la porteria, tot un repte per a un futbolista que tindrà ganes de redimir-se.

La Unió en vol més

El Figueres es desplaça fins a Cerdanyola (a les 17 h) per intentar sumar la segona victòria consecutiva –la sisena en els darrers vuit partits–. L'equip dirigit per Chicho Pèlach s'enfronta a un conjunt que encara no ha trobat la regularitat necessària per fer un salt qualitatiu en la taula. Els de Toni Carrillo han guanyat un partit en les darreres deu jornades, però precisament ara encadenen quatre enfrontaments sense perdre –tres empats i un triomf–: “Vam acabar l'últim partit amb bones sensacions i dominant moltes facetes, però tenim clar que contra el Cerdanyola és un matx diferent: pel rival, el camp, les dimensions d'aquest, etc.”, diu Chicho Pèlach, que afegeix: “El rival no ha començat gaire bé però és candidat a estar a la part alta per les individualitats i perquè s'ha reforçat en els darrers dies amb peces contrastades de categoria superior.”

Pèlach tindrà les baixes dels lesionats Genís i Adrià Casanova.

LA PRÈVIA

El Vilafranca en atac té velocitat i les seves transicions són molt ràpides. Aquest tram ens servirà per saber el nivell real
Arnau Sala
entrenador del peralada
Crec que serà un partit molt obert. Hem de millorar defensivament i intentar oferir un bon matx a l'afició
Joan Mármol
entrenador del palamós
No han començat bé, però són un candidat a la part alta. Tenen molt bones individualitats i s'han reforçat últimament
Chicho Pèlach
entrenador del figueres
Per trencar l'entramat defensiu de la Jonquera haurem d'estar fins en atac i mostrar les millors individualitats
Ramon Calderé
entrenador de l'Olot
L'Olot és un equip dissenyat per pujar i segur que serà difícil, però nosaltres estem confiats que podem guanyar el partit
Axel Vizuete
entrenador de la jonquera

Prova per al Peralada, que rep el Vilafranca (a les 17 h)

El líder indiscutible del grup cinquè començarà contra el Vilafranca el particular Tormalet que els tres primers classificats disputaran entre ells en les properes tres jornades. El Peralada rep el conjunt del Penedès –tercer amb 31 punts, a sis dels peraladencs–, que intenta seguir les passes dels d'Arnau Sala i dels de Ramon Calderé: “El Vilafranca té un bon equip amb jugadors que poden desequilibrar el matx. En atac tenen velocitat i les seves transicions són molt ràpides”, analitza el tècnic del Peralada, Arnau Sala, que tindrà les baixes d'Álamo i de Djak Traoré, ja en l'última fase de la recuperació: “Els propers partits ens serviran per comprovar el nivell real dels tres de dalt. No serà decisiu ni ho afrontem amb pressió. Si més no, la que ve de fora no la tenim en compte. Nosaltres ens autoexigim i ens autopressionem cada partit des de fa mesos”, sentencia l'entrenador de Sant Fruitós del Bages, tranquil i amb confiança en el seu equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)