Girona

Els al·licients es multipliquen

El Girona confia assolir contra el Llevant la millor entrada de la temporada a Montilivi

La mitjana d'assistència és superior a la de fa un any i el club espera que la visita del líder i l'excel·lent marxa dels de Machín ajudin a accentuar el creixement

Feia moltes setmanes que es podia preveure que el Llevant arribaria a Montilivi com a líder de segona A. Més difícil d'aventurar era que el Girona hi arribaria ocupant l'altre lloc d'ascens directe. L'acceleració dels blanc-i-vermells ha carregat d'al·licients el partit de diumenge a l'estadi, en un horari poc habitual (12h) que, si el temps acompanya mínimament, hauria d'ajudar a assolir la millor entrada de la temporada. És l'expectativa que té el club: “Estem il·lusionats. S'està notant aquesta setmana que hi ha gent que ve a fer-se soci i a comprar entrades, i esperem que hi hagi molta gent”, assenyala el president, Delfí Geli.

Des de l'arrencada de la lliga, l'afluència de públic a l'estadi és superior a la del començament de la temporada passada (una mitjana de 382 espectadors més en els vuit primers partits). “Hem treballat sempre amb la premissa que és fonamental que la gent de Girona faci costat al club i al projecte. I les bones trajectòries de l'equip ajuden que la gent s'ho cregui més i s'animi”, explica Geli. Dels vuit partits, però, només en un s'han superat els 5.000 espectadors, en el duel català contra el Reus (5.309). Ara, amb l'excel·lent trajectòria dels blanc-i-vermells, la visita del líder hauria d'ajudar a marcar un impuls i començar a superar amb regularitat la mitja entrada. “La il·lusió és que l'afició doni tot el suport possible a l'equip, que està funcionant molt bé i generant expectatives. Encara queda molt, en aquest trajecte hem de mirar que l'equip rebi molt suport”, reconeix el president, convençut que diumenge es veurà un partidàs: “Juguem contra un molt bon equip, amb jugadors de molt nivell i que ha tingut una gran arrencada de lliga. Nosaltres també estem en un molt bon moment, competint molt bé. La gent està disfrutant de com juga l'equip a l'estadi.”

Sostre maquillat

Acostumat les últimes temporades a bullir quan es veia a prop l'ascens a primera, en els primers mesos de campionat sempre ha costat veure grans afluències a l'estadi, per més regular i engrescadora que fos la trajectòria de l'equip. La temporada passada, la millor entrada de tota la primera volta no va arribar als 5.000 espectadors, en el derbi contra el Llagostera. Fa dos anys, hi va haver l'excepció del Betis –7.284 espectadors, però més d'una tercera part eren del conjunt andalús–, i en la temporada 2013/14, hi va haver el rècord més baix: 4.209 espectadors en el Girona-Sabadell. L'assistència més nombrosa de públic en un partit de la primera volta és del curs 2010/11, amb una xifra (8.130 espectadors, contra el Celta, que representava la millor entrada fins a aquell moment a segona A) difícil d'igualar. És clar que era en plena època de regalar entrades a dojo i convidar els jugadors de diversos clubs de la demarcació a l'estadi. “És una bona idea per crear l'hàbit de venir a futbol”, es defensava des del club. Les invitacions fa temps que són història. “Per continuar creixent, la propietat està fent un esforç important, i esperem que l'afició també hi aporti el seu granet de sorra”, defensa Geli.

El club va engegar fa setmanes una campanya que implicava els abonats, als quals oferia el retorn d'un 20% del preu del seu abonament si duien un soci nou –“se n'estan fent i tot ajuda, malgrat que la majoria d'abonats ja els teníem de l'estiu”– i té previst insistir en la venda d'abonaments per Nadal. El Girona va començar la temporada amb l'objectiu d'assolir 6.000 abonats, i ara és a prop dels 5.700.

S'han anat fent abonats, però la gran majoria són d'inici de curs. Esperem fer-ne més per Nadal
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
Les bones trajectòries de l'equip ajuden que la gent s'ho cregui més i s'animi. L'afició és clau per donar força al projecte
2. GIRONA - ELX (3-1)
Dissabte 27/8 (19 h)
4.381
4. GIRONA - ALMERIA (3-3)
Diumenge 11/9 (20 h)
4.917
6. GIRONA - MIRANDÉS (3-1)
Dijous 22/9 (20 h)
3.588
8. GIRONA - REUS (1-0)
Diumenge 2/10 (16 h)
5.309
10. GIRONA - OVIEDO (0-0)
Dissabte 15/10 (18 h)
4.713
12. GIRONA - NUMÀNCIA (3-0)
Diumenge 30/10 (12 h)
4.786
13. GIRONA - TENERIFE (1-1)
Dissabte 5/11 (18 h)
4.588
15. GIRONA - LUGO (3-1)
Dissabte 19/11 (20 h)
4.151
382
espectadors
més de mitjana en els vuit primers partits (4.554) respecte als vuit primers del curs anterior (4.172).
L'equip funciona molt bé i genera expectatives. Encara queda molt i en aquest trajecte hem de mirar que l'equip rebi molt de suport
El sostre d'un partit de primera volta (8.130) és de fa sis anys, en plena febre de regalar entrades
L'equip està oferint un gran rendiment, ve el líder i és a les 12 h. No hi ha millors condicions
Eloi Amagat
CAPITÀ DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)