Nàstic

A la lliga ja hi ha prou feina

Copa. L'equip tarragoní, permissiu en defensa i amb més intenció que verí en atac, queda virtualment eliminat en perdre en l'anada de manera clara contra un Alavés molt efectiu

NÀSTIC 0 ALAVÉS 3

NÀSTIC:Saja, Kakabadze, Iago Bouzón, Lopo, Ferran Giner, Zahibo, Madinda (Cordero, 64'), Boiro (Jean Luc, 51'), Maloku (Rayco, 77'), Delgado i Stéphane Emana.ALAVÉS:Ortolà, Vigaray, Laguardia, Pantic, Theo (Manu Barreiro, 79'), Manu, Krsticic, Espinoza (Manu García, 58'), Katai (Sobrino, 64'), Toquero i Santos.GOLS:0-1 (15') Toquero. 0-2 (52') Toquero. 0-3 (63') Santos.ÀRBITRE:Jaime Latre.T.G.:Als locals Boiro, Delgado, Maloku i Kakabadze, i als visitants Manu García i Santos.PÚBLIC:3.032 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.

La lliga, on el Nàstic té una feinada enorme per sortir de la situació complicada en què s'ha posat, és el que realment importa. Ara s'hi podrà centrar del tot, ja que ahir va quedar virtualment eliminat de la copa en perdre de manera clara contra l'Alavés, que es va aprofitar, amb molta efectivitat, de la permissivitat defensiva dels tarragonins, que en atac van tenir els seus moments però van estar mancats de verí.

Vicente Moreno va donar descans a molts dels titulars habituals, pensant en el partit de lliga de diumenge a Oviedo. Zahibo era el mig centre, amb Madinda i Boiro davant seu, formant un triangle al mig del camp que Moreno no sol utilitzar. En atac, tres jugadors amb pocs minuts a la lliga: Maloku a la dreta, Delgado a l'esquerra i Stéphane Emana a la punta. A Madinda se'l veia còmode i participatiu més avançat del normal, cosa que va permetre als grana arribar aviat a l'àrea d'Ortolà. Un xut creuat de Ferran Giner que va vorejar el pal va ser l'acció més destacada d'una arrencada de partit prometedora (6'). Però l'Alavés és un equip de primera i ho volia demostrar. Primer ho va provar Santos amb un xut alt i, poc després, un córner que el Nàstic no hauria d'haver concedit –l'acció que el va precedir va començar amb una falta a favor dels tarragonins mal servida i va continuar amb una anticipació a Delgado– va acabar amb el cop de cap de Toquero, massa còmode, per fer el 0-1 (15'). L'Alavés, també amb reserves sobre la gespa, va cometre alguna imprecisió, com ara la pilota regalada a Maloku, que no va assistir Emana, que estava sol, i va preferir fer un xut creuat, rebutjat per Ortolà. Katai, a l'àrea grana, i Madinda, a la visitant, van estar a prop del gol en un tram de partit obert. Més endavant, el gabonès, inspirat, es va desfer de dos contraris amb un cop de cintura i va deixar la pilota a Delgado, que va xutar desviat per poc en l'última acció destacada de la primera meitat (36').

Després d'avisar amb un bon contraatac en la primera acció del segon temps, l'Alavés va disposar d'un altre poc després. El Nàstic no va finalitzar un córner i l'Alavés va recuperar la pilota, que en un tres i no res va arribar a l'altra àrea. Sorprenentment, la lentitud dels grana en replegar-se va fer que hi hagués un sol defensa per quatre atacants, que només es van haver de posar d'acord sobre qui rematava a porteria. Ho va fer Toquero, que no va perdonar (52'). Amb Jean Luc al camp, Vicente Moreno va intentar canviar el ritme en atac, però, més enllà d'una acció d'Emana dins l'àrea, amb un control massa llarg que li va restar angle de tir davant Ortolà, el que va arribar va ser el tercer gol dels bascos, molt discutit. Una falta molt ben servida va acabar amb la rematada, amb el braç i mig de rebot, de Santos (63'). L'àrbitre va concedir el gol enmig de l'emprenyada general. Veure's, de cop i volta, amb l'eliminatòria molt costa amunt, va ser de mal digerir per al Nàstic, que gairebé ja no va reaccionar. Delgado, amb un xut tímid, no va crear problemes a Ortolà, que poc després es va lluir en una vaselina de Jean Luc després que ell mateix li donés involuntàriament la pilota (80').

ELS VESTIDORS

COMPLETADA: R. Madrid-Cultural
6-1 (7-1)
ANADA:
Leganés-València
1-3
Alcorcón-Espanyol
1-1
Sporting-Eibar
1-2
Betis-Deportivo
1-0
Toledo-Vila-real
0-3
Formentera-Sevilla
1-5
Guijuelo-Atlético
0-6
UCAM-Celta
0-1
Còrdova-Màlaga
2-0
Granada-Osasuna
1-0
Hèrcules-Barça
1-1
Valladolid-R. Sociedad
1-3
Osca-Las Palmas
2-2
Nàstic-Alavés
0-3
Racing-Athletic
1-2
Pel resultat sembla que el partit hagi sigut fàcil. Hem marcat en els moments oportuns
Mauricio Pellegrino
entrenador de l'alavés
Hem començat bé, però el 0-1 ha fet mal. Després s'ha vist la diferència amb un equip de primera
Vicente Moreno
entrenador del nàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)