Reus

A remolc i contra un mur

Reus. L'equip roig-i-negre, llastrat per un gol de Juli en el primer minut del partit i per les intervencions de Kieszek, cau a casa contra el Còrdova i abandona la zona de ‘play-off'

reus 1 còrdova 2

REUS DEPORTIU:Edgar Badia; Alberto Benito, Pichu Atienza, Babic, Ángel Martínez; Ramon Foch, López Garai; David Haro (Jorge, 68'), Miramón, Fran Carbia (Querol, 68'); Chrisantus (Edgar Hernández, 82').CÒRDOVA:Kieszek; Antoñito, Héctor Rodas, Bijimine, Cisma; Borja Domínguez (Alfaro, 67'); Guille Donoso (Esteve Monterde, 50'), Edu Ramos, Juli, Javi Galán; Rodri.GOLS:0-1 (1') Juli. 0-2 (59') Rodri. 1-2 (83') Babic.ÀRBITRE:Pulido Santana (col·legi canari).T.G.:Als visitants Cisma i Antoñito.T.V.:Cap.PÚBLIC:3.689 espectadors.

El Reus tenia, ahir, una bona oportunitat per afermar-se en la part alta de la classificació i, en comptes d'això, va veure com acabava la jornada fora de les posicions de play-off. Tot això, després de caure contra un Còrdova molt eficient, que va tenir l'encert de marcar en la primera acció ofensiva del partit i després va rendibilitzar l'avantatge. La victoria de l'equip andalús, que encadenava nou jornades sense vèncer, va tenir un protagonista clar més enllà de Juli i Rodri, que van ser els dos golejadors. Qui va frustrar més el Reus va ser el porter polonès Pawel Kieszek, que va intervenir en cinc ocasions claríssimes.

Si hi ha una cosa que caracteritza l'equip del Baix Camp és la tensió. Els roig-i-negres solen fer poques concessions. És per aquesta raó que, ahir, tothom va quedar-se tan glaçat com estranyat quan, en la primera acció del matx, el Còrdova va obrir la llauna. L'encarregat de fer-ho va ser Juli, que va aparèixer sol per la banda esquerra i va superar Edgar Badia després de caçar un refús del mateix porter. Quedaven 89 minuts per endavant, però al Reus se li va plantejar un escenari a què està poc acostumat: anar a remolc.

Tot i el gol, el Còrdova, que ahir vivia el debut del tècnic Luis Carrión en lliga, no va ser capaç d'agafar les regnes del partit. Amb el 0-1 en el marcador, els blanc-i-verds van intentar mantenir a ratlla el Reus, buscant sentenciar amb la velocitat i el desequilibri de Rodri. Però qui va acaparar les ocasions va ser l'equip de casa. David Haro, amb un xut a la mitja volta (28'), i Chrisantus, amb una rematada de cap després d'un córner (41'), van estar a punt d'empatar. Van topar, per desgràcia, amb els reflexos de Kieszek.

Derrota amb el cap alt

En la segona part, el Còrdova va controlar una mica més el tempo del partit i el Reus ho buscava amb ocasions aïllades que el porter visitant rebutjava. El xut ras i creuat de David Haro en el 56 n'és el millor exemple. En aquest context, la inspiració sol marcar la diferència i, ahir, qui va tenir-ne va ser l'equip andalús. Així, en el minut 59, Rodri va encarrilar la victòria exhibint recursos. El punta, que estava d'esquenes a la porteria, va rebre una genial assistència de Javi Galán i, esmunyint-se entre Babic i Atienza, va etzibar un xut imparable a Edgar Badia. El porter barceloní, que sol respondre bé, no hi va poder fer res.

Amb el 0-2, Natxo González va posar homes de refresc a l'atac buscant la reacció. Això, i les necessitats que tenia l'equip, van fer que el Reus generés molt més perill. Al final, i després d'un avís de Babic en el 74' que va topar amb la reacció de Kieszek, els roig-i-negres van fer l'1-2. El mateix Babic, amb el cap, va rematar al fons de la xarxa un servei de córner i va posar la por al cos al Còrdova (83'). De fet, dos minuts després, Ramon Folch va rematar una pilota a boca de canó i va topar, per enèsima vegada, amb el porter visitant. Ahir no era el dia dels roig-i-negres, i no hi va haver manera.

EMOCIÓ FINAL

Amb el 0-2, Babic va fer un gol (83') i el Reus va acabar bolcat sobre la porteria de Kieszek

El Còrdova ha arribat menys a porteria, però ha estat més eficaç. Ens ha faltat definir
Natxo González
ENTRENADOR DEL REUS
Hem merescut més, però ens han fet un gol en el primer minut i això ens ha llastrat
Srdjan Babic
CENTRAL DEL REUS
Hem sortit molt bé i ens hem trobat amb un gol. Tot i això, després hem estat precipitats