Girona

futbol

girona

La paradoxa del gol

Amb 26 gols, el Girona és l'equip més realitzador de tota la segona A, però l'àrea esportiva treballa per apuntalar la davantera amb una o dues peces més al gener

Els gironins no tenen cap jugador entre els set màxims artillers, tot i que la quàdrupla Longo, Borja García, Portu i Rubén Alcaraz sumen 20 dianes

L'àrea esportiva del Girona treballa per fer una feina que va quedar pendent a l'agost i que és apuntalar la davantera al gener. Pot semblar una mica contradictori veient que l'equip de Pablo Machín és el màxim golejador de la categoria, amb 26 gols, més que ningú. O que en la plantilla hi ha futbolistes que quan es destapin, si ho fan, són capaços d'encetar ratxes molt productives com ja han demostrat a Montilivi: Sandaza, que aquest curs només ha fet un gol, en va fer 16 el curs 2014/15; i Cristian Herrera, que encara no s'ha estrenat, en va marcar 7 la temporada passada arribant al gener.

Res no traurà del cap a Quique Cárcel, però, la voluntat de fer un pas endavant al gener en aquest aspecte. “La competència sempre és bona per exigir-nos a tots el màxim de nosaltres mateixos. Com més n'hi hagi, més es beneficiarà el grup.” La reflexió la fa un defensa com Pedro Alcalá –amb Kiko Olivas i Juanpe a punt de reaparèixer, la titularitat a darrere s'encarirà–, tot i que és una argumentació que també val per als davanters. Hi ha hagut partits que eren tres puntes per a dues places i si la família creix, al gener podrien ser fins a sis davanters per a un sol lloc (Machín també ha optat de vegades per deixar una referència a dalt i dos mitjapuntes d'enllaç com Borja García i Portu. “Juguem amb un o dos a dalt, el cert és que tenim un joc molt ofensiu i jugadors que entren molt des de la segona línia”, afirma l'exjugador del València B i de l'Albacete. “El que importa és que estem fent gols, no pas qui els fa”, afegeix Portu.

El repartiment dels gols

El Girona no té cap futbolista a dalt de tot de la llista de la classificació de màxims realitzadors de segona A, que encapçalen Roger (Llevant) i Joselu (Lugo), amb 10 dianes; seguits d'Ortuño (Cadis), amb 9; Brandon (Mallorca), amb 8; i Manu del Moral (Numància), Ángel (Saragossa) i Quique (Almería), amb 7.

Samuele Longo i Borja García formen part d'una llista de set futbolistes que han fet sis gols i ara mateix són els màxims artillers del Girona. Entre l'italià i el madrileny, però afegint-hi Portu i Rubén Alcaraz –és qui té la millor mitjana de l'equip, amb un gol cada 158 minuts– han signat 20 dels 26 gols que ha marcat el conjunt de Pablo Machín.

El Girona no ha trobat encara l'aportació dels seus carrilers i només Jonas Ramalho ha estat efectiu a l'hora de traduir –ha fet dos gols– les accions d'estratègia en què els tres centrals se sumen sense excepció a les rematades. “Tant de bo puguem ajudar l'equip amb gols, tot i que la nostra missió prioritària en cada partit és deixar la porteria a zero”, afirma Pedro Alcalá. De moment, l'aportació de la línia de migcampistes (17 gols) supera clarament la de la defensa (2) i també la de la davantera (7). Curiosament, diumenge a Santo Domingo hi haurà l'enfrontament entre l'equip més golejador de segona A i el menys realitzador: sorprenentment, l'Alcorcón només ha marcat 12 gols en 17 partits, i 5 van ser en un sol dia, contra l'Oviedo.

Els gols donen victòries i moral. Queden dos partits abans de festes i hem d'allargar la ratxa
Portu
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

EL PASTÍS

Vuit jugadors han marcat i, per línies, el mig del camp és la que més n'ha fet (17)

MARGE DE MILLORA

A banda dels que vindran a l'hivern, l'aportació de Sandaza i Herrera ha de créixer
Tenim un joc molt ofensiu i dinàmic, i als migcampistes ens agrada sumar-nos a l'atac. El que importa és que estem fent gols, i no tant qui els fa
26 gols:
Girona
25 gols:
Lugo
24 gols:
Elx
23 gols:
Llevant i Saragossa
22 gols:
Osca
20 gols:
Sevilla B, Cadis i Numància
19 gols:
Rayo Vallecano i UCAM
18 gols:
Tenerife, Còrdova i Almeria
17 gols:
Oviedo, Valladolid i Mirandés
16 gols:
Getafe, Reus i Mallorca
15 gols:
Nàstic
12 gols:
Alcorcón
Ara estan marcant més els mitjos, però els puntes fan un treball increïble i els seus gols arribaran
Pedro Alcalá
DEFENSA DEL GIRONA
Ser ara els màxims golejadors és boníssim. Si al gener, a més, arriba algun davanter més que aporti i ajudi l'equip, benvingut serà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)