Girona

Omar Harrak

Entrenador de porters del Girona FC

“Tenim la millor porteria de segona A, sense cap dubte”

“El dia a dia de tot un any marca molt, i tenir dos perfils diferents és molt bo”

“Si fóssim un equip més vulnerable, el porter cridaria més l'atenció”

Becerra és un grandíssim porter i la pressió a Valladolid no el condicionarà. Domina la categoria
Estant vuit dies fora, canvia la rutina. A Bounou no l'ha penalitzat, però tampoc l'ha ajudat. És el calendari FIFA
Un dels reptes més difícils que tenia el club a l'estiu era substituir Isaac Becerra. S'ha aconseguit?
Bé, estem en un procés d'adaptació, de dos porters que han vingut a una estructura nova i amb objectius i reptes nous. Isaac Becerra ha marcat la diferència en aquest club i no és fàcil substituir un jugador tan carismàtic com ell. Però crec que estem en un procés molt bo. Tenim dos grandíssims porters que de mica en mica s'estan adaptant i consolidant bé.
En els fitxatges de Bounou i de René, hi va intervenir?
Em van preguntar, com a responsable de l'estructura de porters, i vaig donar el meu informe. Entre el criteri de la direcció esportiva, el de l'entrenador i el meu, vam posar les coses en comú. Tota opinió influeix.
Hi devia haver més noms. L'elecció va ser fàcil?
Per nosaltres, eren les dues primeres opcions. A l'estiu ja teníem molt clar quins eren els dos porters que volíem.
Són dos porters de característiques molt diferents?
Sí, vam buscar dos perfils diferents, amb característiques físiques i qualitats diferents, per tenir entre tots dos el porter perfecte.
Tot i que no poden jugar tots dos...
Si els ajuntem, sens dubte que tenim el porter perfecte. Però ja buscàvem això. És obvi que només en juga un, però el dia a dia de tot un any marca molt, i tenir perfils diferents per complementar-nos bé és molt bo.
Per dir-ho ras i curt, Bounou és més fiable en el joc aeri i René més àgil sota els pals?
Tots dos són bastant complets en general. És veritat que les característiques de cada un el fan destacar més en uns punts concrets, però tots dos tenen un perfil complet.
Què destacaria de Bounou?
Té moltes coses bones. Sempre ha destacat en el joc aeri, és complet a la porteria i, si volem sortir del darrere, té qualitat, precisió i bon desplaçament.
I de René?
Té experiència, ha viscut circumstàncies més difícils i potser per això té aquest punt emocional més madur. Molt bo a la porteria, en l'un contra un, i té velocitat en accions directes amb la pilota.
La solidesa de l'equip fa que destaquin més aviat poc?
I tant. Som un equip al qual els rivals generen poc perill, i això fa que un porter difícilment pugui destacar. Si fóssim un equip més vulnerable al darrere, la figura del porter cridaria més l'atenció. Estaria més exposat i se'l veuria més. En una o dues accions en 95 minuts, és difícil de veure.
Com es gestiona el dia a dia entre dos porters que no saben si jugaran el cap de setmana?
Això és rendiment. Tots dos saben que són importants, que han vingut a competir i que ja no és com abans. La porteria és una posició com qualsevol altra. Hi ha competència, i això per mi és el millor que ens pot passar. Ells ho saben, la qualitat en els entrenaments és boníssima, i els companys de camp se'n beneficien perquè veuen dos grans porters.
Creu que hi ha bona sintonia entre ells dos?
Sí. És clar que tothom vol jugar, però la convivència en el dia a dia amb mi és excel·lent. M'estan donant la vida. Detecto bon ambient, ganes de millora, molta capacitat de superació.
El caràcter hi influeix? Potser algun altre porter no assimilaria bé les anades i vingudes.
Depèn. Però estem parlant de dos porters que ja tenen experiència i que saben on són. Tenen una personalitat madura.
Bounou ha acabat perdent la condició d'indiscutible. Quina culpa hi han tingut els tres viatges amb la selecció?
Hi influeix per l'organització de la FIFA, que provoca que les grans lligues s'aturin, però competicions com la segona, no. Això no ens ajuda. No només a Bounou, sinó a qualsevol jugador, si està vuit dies fora de l'equip, li canvia la rutina. És innegable que influeix en el dia a dia de l'equip. Si arriba dijous i hi ha partit dissabte, és normal que condicioni. A Bounou, no l'ha penalitzat, però tampoc l'ha ajudat. És el calendari FIFA, no és culpa seva.
És suplent amb el Marroc. Hi ha cap possibilitat que no sigui en la copa d'Àfrica al gener?
Pel que tinc entès, hi anirà segur.
Un mes amb un sol porter del primer equip no és massa risc?
No, cap risc. Quan vam decidir fitxar Bounou, ja sabíem que havíem de tenir un tercer porter de garanties, competint dia a dia amb l'equip, en un bon estat físic i anímic. Si és necessari que jugui Gianni, estarem segurs. No és cap nano inexpert, i té condicions molt bones. Ja hi comptàvem. No ens preocupa.
Becerra ha estat qüestionat a Valladolid. Ho entén?
Cada equip té les seves dinàmiques. Van començar molt bé, després van ser més irregulars i n'esperen molt, d'ells. Becerra és un grandíssim porter i la pressió no el condicionarà. És molt complet i domina la categoria. Però no hi ha cap canvi fàcil i tot vol la seva adaptació.
Suma Bounou i René perquè li surti Becerra?
No vull comparar, però penso que tenim la millor porteria de segona A, sense cap dubte. Pensant en tots dos. Jugui qui jugui, penso que són els millors de la categoria. Tenim dos porters molt i molt bons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)