Nàstic

futbol

Segona divisió A

Una muntanya al davant

Nàstic. Els grana han tancat la primera volta amb només 18 punts, de manera que per arribar als 50 necessiten en la segona números de fase d'ascens, és a dir, de la temporada passada

Els números, freds però reals, expliquen a la perfecció la mala temporada que està fent el Nàstic i el repte complicat que té al davant si vol salvar-la. Després dels 21 partits de la primera volta només ha estat capaç d'aconseguir 18 punts, lluny de la meitat dels 50 que tots els equips que aspiren a la permanència tenen com a objectiu per al final de la lliga. Per assolir aquesta xifra, que fins i tot en alguna temporada especialment cara no ha assegurat la salvació, necessita per a la segona volta números de fase d'ascens. Sense anar gaire lluny, ha de fer, per exemple, els 33 punts que va sumar en la primera volta de la temporada passada, que va acabar amb l'equip grana a les portes de l'ascens a primera i disputant, sense sort, la fase d'ascens a primera divisió. En la segona, el Nàstic, amb confiança i rodatge creixents, va aconseguir 38 punts més i en va acumular 71.

El curs 2001/02, el primer a segona A des dels anys setanta, el Nàstic va acabar la primera volta igual que ara, amb 18 punts. En la segona volta va reaccionar i va millorar de manera considerable, però els 31 punts que va sumar en la segona meitat de la competició no li van servir per salvar-se i va baixar amb 49 punts. Curiosament, aquesta xifra sí que li va servir per mantenir-se a segona en la temporada 2010/11, en què va acabar la primera volta una mica millor que ara, amb 20 punts, i en què en va fer 29 en la segona.

El Nàstic s'encomana al canvi de tècnic i als fitxatges d'hivern –de moment Emana, Luismi, Barreiro i Perone– per millorar el rendiment d'un equip que, fins ara, no ha demostrat tenir la capacitat per afrontar el repte complicat, la muntanya de punts, que té al davant.

REACCIÓ INSUFICIENT

El curs 2001/02 també tenia 18 punts, en va fer 31 en la segona volta i no es va salvar

REPTE COMPLICAT

2016/17
18 + ?
Només tres victòries en 21 partits i la zona de salvació, a cinc punts.
2015/16
33 + 38
El Nàstic acaba en la tercera posició i disputa la fase d'ascens a primera.
2011/12
16 + 15
Temporada per oblidar. Mala primera volta i cap reacció en la segona.
2010/11
20 + 29
La bona segona volta el porta als 49 punts, que els donen la salvació.
2009/10
32 + 19
L'equip grana viu de renda en la segona volta i se salva suant.
2008/09
30 + 27
El Nàstic de Ferrando es mou tota la campanya en la zona tranquil·la.
2007/08
22 + 30
Mala primera volta després de baixar de primera i reacció en la segona.
2005/06
32 + 44
Una segona volta fantàstica porta l'equip tarragoní a primera divisió.
2004/05
32 + 28
Temporada molt regular que acaba més a prop de dalt que de baix.
2001/02
18 + 31
Tanca la primera volta com ara. La gran reacció no és suficient i baixa.
Els grana haurien de fer 33 punts més, igual que en la primera volta del curs passat

Un inici de segona volta difícil

El Nàstic comença la segona volta dissabte a la tarda al camp del Lugo de l'extècnic grana Luis César. L'equip gallec, molt regular fins ara, ocupa una de les places de fase d'ascens. Després, l'equip tarragoní rebrà al Nou Estadi l'Osca, que en les últimes jornades ha disminuït el ritme i ha caigut dels primers llocs. El següent partit del Nàstic és la compromesa visita al líder, el Llevant, que domina la categoria amb mà de ferro. Després, els grana jugaran dos partits consecutius a casa, contra l'Alcorcón i el Numància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)